Gazete Vatan Logo

Teksas’ta Türkçe olimpiyatı

ABD’nin Teksas eyaletinde düzenlenen 5’inci Türkçe Olimpiyatları Güneybatı Amerika Finalleri’nde Türkiye’de yaşamış kadar Türkçe şarkı ve dans performansı gösteren Amerikalı çocuklar, Türk dili ve kültürünü öğrenmekten büyük mutluluk duyduklarını söylediler.

Merkezi Houston kentinde olan Raindrop Türkevi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları, Houston’un önemli merkezlerinden Hobi Gösteri Sanatları Merkezi’nde yapıldı.

Türk ve Amerikalı öğrenciler ile ailelerinin doldurduğu salonda programın sunuculuğunu, Anadolu’nun yöresel kıyafetleriyle FOX TV spikeri üstlendi. Programa, AK Parti milletvekilleri İbrahim Hasgür, İdris Güllüce, Ayşe Türkmenoğlu, Ahmet Yeni ve İkram Dinçer’in yanısıra, Türkiye’nin Houston Başkonsolosu Akil Öktem, ABD Kongre üyesi Sheila Jackson Lee ile çok sayıda davetli katıldı. Demokrat Partili Teksas milletvekili Al Green, Raindrop Türkevi’ne Özel Kongre Takdir Sertifikası gönderdi. Cumhuriyetçi Parti Teksas Senatörü John Cornyn de, mesajında, Türkçe Olimpiyatının Türk dilini öğrenme ve kültürel çeşitliliğe katkı sağlama çabalarını gurur verici başarı olarak gördüğünü kaydetti. Phillip Munoz adlı öğrencinin Türkçe, İngilizce ve İspanyolca Aşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yol” türküsünü seslendirmesi renk kattı.

Kolbastlı kutlama

Olimpiyatların sonunda, ödül alan öğrenciler sahnede toplanarak, sevinçlerini hep birlikte kolbastı oyanayarak yaşarken, programın sonunda “Ah Bu Eller” şarkısıyla birinciliği alan Andrea Allende, ödülünü alırken duygularına hakim olmakta zorlandı. Programda “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü söyleyen Phillip Munoz, 6 yıldır Türkçe dersi aldığını ve Türkçe’yi çok sevdiğini söyledi. Türkçe’nin önemli bir dil olduğunu ifade eden Munoz, “Hem hayatımda, hem de üniversitede Türkçe bana çok faydalı olacak” dedi.

Haberin Devamı