Gazete Vatan Logo

Teknolojinin son harikaları!

En son örnekler tüketicilerin beğenisine sunuldu

Berlin’de düzenlenen tüketici elektroniği fuarı IFA 2012’de teknolojinin en son örnekleri tüketicilerin beğenisine sunuldu. Sony’den Asus’a, HTC’den Philips’e teknoloji devleri en yeni ürünlerini fuarda sergiledi. Fuarda öne çıkan ürünler ise tabletler oldu. Windows 8 ile çalışacak tabletlerin yanı sıra tablete dönüştürülebilen ultrabook’lar, dev ekran televizyonlar, suya ve toza dayanıklı cep telefonları, hafifleyen ama çekim gücü yükselen fotoğraf makinaları en fazla ilgi gören diğer ürünler olarak dikkat çekti. İşte IFA 2012’de tanıtılan ürünlerden birkaçı...

Kalite ve uygun fiyat bir arada

HTC, fuarda ekonomik fiyatı, son model kamerası, ses kalitesi, işlemci gücü ve hızına sahip HTC Desire X modelini tanıttı. HTC’nin özgün Beats Audio sistemiyle donatılmış Desire X, bağlantıda kalabilmeniz için çift çekirdekli 1GHz Qualcomm SnapDragon S4 işlemciye ve daha gelişmiş sosyal medya özelliklerine sahip. HTC Desire X ile fotoğraf, video ve dosyalarınızı kaydedip paylaşmak da bir dokunuşla mümkün. Ayrıca Dropbox entegrasyonu 2 yıl süreyle ücretsiz 25 GB online depolama alanı sağlıyor.

İlk 4K çözünürlüğe sahip TV, Bravia’dan

SONY, IFA 2012 basın konferansında şirketin ilk 4K çözünürlüğe sahip olan 84 inç’lik Bravia KD-84X9005 televizyonunu duyurdu. 8.29 megapiksel çözünürlüklü LCD panelle gelen KD-84X9005’in sahip olduğu bu çözünürlük Full HD standardının 4 katına denk oluyor. Sony’nin yeni televizyonu sahip olduğu ‘’4K X-Reality Pro’’ teknolojisi sayesinde farklı HD yayınları veya Blu-Ray disk içeriklerini dönüştürerek çözünürlük farkından dolayı oluşabilecek bulanıklıkları gidererek keskin ve yüksek kalitede görüntülere ulaşabiliyor. Bu teknoloji sayesinde izleyiciler 60 derecelik bir görüş açısıyla ekran mesafesinin yarısındayken bile net bir görüntü sağlayabiliyor. Sony, PlayStation 3’te de yer alan Play Memories Studio uygulamasına televizyonunda da yer veriyor. Bu sayede yüksek çözünürlüklü fotoğraflar TV üzerinde düzenlenip görüntülenebiliyor.

Lenovo, Windows 8’li ürünleriyle iddialı

IFA’DA IdeaPad kategorisindeki ürünlerini sergileyen Lenovo, yüksek performans ve teknolojinin yanı sıra şık ve renkli ürünleriyle dikkat çekti. Üçüncü nesil Intel Core işlemcilerle güçlendirilmiş yeni IdeaPad U serisi Ultrabook’ların yanı sıra IdeaPad Y ve Z serilerinin de yer aldığı Lenovo standında, IdeaCentre A ve B serileri ve hepsi bir arada (AIO) bilgisayarları da sergileniyor. Lenovo’nun fuarda sergilediği bu ürünler tüketicilere, Windows 8 işletim sisteminin yanı sıra farklı tarz, renk ve verimlilik seçenekleri de sunuyor. 10 parmağa kadar çoklu-dokunma, kolay kaydırma, yaklaştırma ve döndürme için akıllı touchpad gibi farklı teknolojilere sahip bu bilgisayarlarda, kullanıcıların medya paylaşımı için “LenovoCloud” teknolojisi de yer alıyor.

VAIO’dan hibrid tablet!

SONY VAIO Duo 11 tablet IFA 2012 fuarında resmi olarak duyuruldu. VAIO Duo 11, ultrabook seviyesinde hibrid bir tablet olarak üretilmiş. Kızaklı tasarımı Surf Slider olarak adlandırılmış. 11.6 inçlik dokunmatik ekrana, 1.3 kg ağırlığa ve 17.85 mm kalınlığa sahip. İçerisinde Intel Core i7-3517U, Intel Core i5-3317U veya Intel Core i3-3217U işlemcilere yer verilmiş. 128/256GB SSD, NFC, USB 3.0, GPS, 4GB/8GB DDR3L 1600MHz SDRAM, Intel HD Graphics 4000 grafik birimi, Windows 8/Windows 8 Pro sürümleri, WiFi, Bluetooth 4.0, HDMI, stylus desteği, ön ve arka Full HD çekim yapabilen kameralar özellikleri arasında.

Suya ve toza dayanıklı cep telefonları

SONY Mobile Communications, fuarda yeni Sony Xperia akıllı telefon serisi modellerini ve Sony Corporation’ın ilk Xperia tablet bilgisayarını tanıttı. James Bond serisinin son filmi “Skyfall”da da kullanılan Xperia serisinin yeni modeli Xperia T, sahip olduğu Mobile BRAVIA Engine teknolojisi, HD akıllı telefon ekranı ve kamerası ile NFC teknolojisinin sağladığı “One Touch” özelliğiyle teknolojinin sınırlarını zorluyor. Xperia T’nin birçok teknolojik özelliğine ek olarak süper hızlı ağ performansı sağlayan LTE teknolojisini destekleyen Xperia V ise suya ve toza dayanıklı tasarımıyla ön plana çıkıyor. Sony’nin en iyi teknolojilerini ve Sony medya uygulamalarını bünyesinde taşıyan Xperia Tablet S; NDVIDIA Tegra 4 çekirdekli işlemcisi ve Android işletim sistemi ile tablet dünyasına yeni bir soluk getiriyor.

Asus yeni ultra taşınabilir bilgisayarlarıyla öne çıktı

ASUS, ultra taşınabilir Zenbook u500’ü IFA’de görücüye çıkardı. Üçüncü nesil Intel Corei7 standart-voltajlı 4 çekirdekli işlemciye sahip yeni cihaz, alüminyum dış kaplaması ve kavisli hatlarıyla dikkat çekiyor. IPS teknolojisi, her açıdan görülebilecek canlı renkleri ve net görüntüyü mümkün kılarken, özel kaplama dikkat dağıtan yansımaları engelliyor. Ürünün tam boy klavyesinin ayrı bir sayısal tuş takımı bulunuyor. Asus TAICHI ise parlak çift taraflı ekranıyla ince ve stil sahibi bir ultra taşınabilir bilgisayar. Kapak açık olduğunda tam boy, arkadan aydınlatmalı QWERTY klavye ve dokunmatik fareye sahip TAICHI, bir Ultrabook gibi kullanılabiliyor. Bununla birlikte, kapak kapalı olduğunda TAICHI hemen bir çoklu-dokunmatik tablet bilgisayar haline geliyor. ASUS, Windows 8 ile çalışacak Vivo Tab ve Vivo Tab RT tabletlerini de IFA’da tanıtıyor.

Philips monitörlerin özellikleri şaşırtıyor

PHILIPS monitörlerin lisans ortağı MMD, Berlin’deki IFA Tüketici Elektroniği Fuarı’nda ileri teknolojilerle donatılmış yeni Philips monitörleri tanıtıyor. Öne çıkan ürünler arasında dünyanın ilk UltraWide 21:9 formatındaki ve 29 inç büyüklüğünde ekranı, dünyanın ilk üç boyutlu (3D) oyun keyfi sunan Ambiglow ekranı ‘Gioco’, Android akıllı telefonlara bağlanabilen Smart MHL özelliğine sahip IPS ekran ve kristal netliğinde görüntü sunan 27 inç 3 boyutlu, yüksek çözünürlüklü PLS monitor ile gözlüksüz izlenebilen bir üç boyutlu monitör yer alıyor.

Archos oyun konsolu GamePad’i tanıttı

ARCOS, IFA’da GamePad adını verdiği Android işletim sistemine sahip taşınabilir oyun konsolunu tanıttı. 7 inç ekranı olan cihazın sol ve sağ kısmında düğmeler var. Bu düğmelerin alt kısımlarında hoparlör gibi detaylar yerleştirilmiş. Cihaz, Android 4.0 sürümü kurulu olarak geliyor.Bu sayede sunulan uygulamalardan ve oyunlardan yararlanılabiliyor.

Toshiba’dan tablete dönüşen bilgisayar

TOSHIBA, IFA’da yeni tablete dönüştürülebilir UltrabookSatellite U920t’yi duyurdu. Satellite U920t, bir dizüstü bilgisayarın kullanım kolaylığı ve performansı ile bir tabletin kullanıma hazır hale gelme hızı ve kullanışlılığını birleştiriyor. 12.5 inç dokunmatik ekran, kolaylıkla laptoptan tablet moduna dönüşebiliyor.

Intel ile yapılan geliştirme ortaklığı sayesinde U920t, hızlandırma (acceleration), manyetik yatak (magnetic bearing), açısal hız (angular velocity) ve ortam ışığı gibi tüm çevresel durumları yöneten Intel Sensor Solution ile donatıldı. Dahası, Satellite U920t saniyeler içinde açılıyor ve hızla kullanıma hazır hale geliyor.

Network bağlantılı akıllı ev aletleri

BSH Ev Aletleri, network bağlantılı akıllı ev aletlerini dünyanın en büyük elektronik ve ev aletleri fuarı IFA’da vitrine çıkardı. Türkiye’de Bosch, Siemens, Profilo ve Gaggenau markalarını tüketiciyle buluşturan ve dünya genelinde 13 ülkede 42 fabrikada üretim yapan BSH Ev Aletleri, 63 ülkeden 250 firmanın katıldığı İFA’da görücüye çıkan yeni ürünlerinin akıllı ve modern tasarımı ile teknoloji ve inovasyon lideri konumunu güçlendirdi.

Ar-Ge ve sürdürülebilirlik yatırımlarına ara vermeden devam eden BSH Ev Aletleri, uzaktan kontrol edilebilen network bağlantılı yeni nesil ev aletlerinin tasarımında kullanıcı için somut katma değer üretme özelliğini ön planda tutuyor.

Bosch, IFA 2012’de prototipini tanıtımını yaptığı web tabanlı ücretsiz myBosch uygulaması ile müşterilerine satın alma sonrasında, ürün kullanım ömrü süresince sınırsız destek sağlayacak.

Fenomen programlar Philips televizyonda

PHILIPS’İN IFA’da tanıttığı Smart TV, yeni özellikleriyle daha da sosyal ve kişiselleştirilmiş bir hal alıyor. Philips Smart TV’deki Social App, kullacıların eş zamanlı televizyon izleyip, sosyal medya da paylaşımda bulunmalarını ve Twitter haberleri ile alakalı televizyon programlarını takip etmelerini sağlıyor. TV kullanıcılarına istedikleri her türlü içeriğe, diledikleri yer ve zamanda erişebilme şansını verern TV’lerde açılan en yeni VOD (video on demand) uygulaması Film Club uygulaması oldu.

TP Vision pazara yeni sunacağı Philips Smart TV’ler için Fox International Channels ile bir içerik anlaşması yaptı. Yeni Smart TV’lerin içerisinde yer alacak aplikasyon sayesinde FIC kanallarında yayınlanan ve dünyada fenomen haline gelmiş programlar Türk izleyicisiyle de buluşacak.

Haberin Devamı