Gazete Vatan Logo

Tek dileği şehit olmaktı...

Kilis’te terör örgütü PYD/PKK tarafından atılan roketin isabet ettiği camide yaşamını yitiren iki şehit törenle uğurlandı. Şehitlerden 72 yaşındaki terzi Muzaffer Aydemir’in saldırıdan bir gün önce şehit olmak istediğini söylediği ortaya çıktı

Tek dileği şehit olmaktı...

Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mevzilerinden ateşlenen roketin isabet ettiği Kilis’teki tarihi Çalık Camisi’nde namaz sırasında hayatlarını kaybeden Suriye uyruklu 27 yaşındaki Tarık Tabbak ve 72 yaşındaki terzi Muzaffer Aydemir son yolculuklarına birlikte uğurlandı.

Aydemir ve Tabbak için Hacı Cümbüş Camisi’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Törene Kilis Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Hasan Kara, Garnizon Komutanı Albay Hakan Başaklıgil ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk bayraklı ile bezeli şehit tabutları önünde yakınları gözyaşlarını tutamadı. Öğle namazının ardından şehitlerin cenaze namazlarını İl Müftüsü Mahmut Karatepe kıldırdı. Namazın ardından kısa bir konuşma yapan Müftü Karatepe, cemaatten şehitler için helallik aldı.

Hain terör saldırısı sonucu şehit olan Terzi Muzaffer Aydemir ve Suriyeli Tarık Tabbak’ın tabutları yakınları ve vatandaşlar tarafından omuzlarla alınıp cenaze arabalarına götürülürken, cemaat tarafından tekbir ve salavatlar okundu.

Haberin Devamı

Şehitlerin cenazeleri uzun bir kortej eşliğinde Kilis Asri Mezarlığı’na götürülerek, burada dualarla toprağa verildi.

‘Şehit olmak için ne gerekirse yaparım’ demişti

TerZilik yapan Muzaffer Aydemir’in saldırıdan bir gün önce iş yerinde esnaf ziyareti yapan Vali Mehmet Tekinarslan ve Belediye Başkanı Hasan Kara’yı misafir ettiği, sırada konuklarına “Ben bu yaşımda askere gitmek istiyorum, şehit olmak istiyorum. Şehit olmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım” dediği öğrenildi. Aydemir 2015’te Ahilik Haftası kapsamında “yılın ahisi” seçilmişti.

72 yaşındaki terzi Muzaffer Aydemir ile 60 yıldır aynı dükkanı paylaşan kardeşi Aydemir, “Önemli olan vatan, Allah şerefimizi namusumuzu ayak altına almasın, gözümü kırpmadan ben de şehitliğe giderim” dedi.

Kilis Belediye Başkanı Kara, “Bize dükkanında çay ikram ettiği sırada şehit olmak istediğini söyledi. Amcamızın demek ki dilek kapısı açıkmış.” diye konuştu.

Sadece namaz kılmak için evden çıkıyordu

Suriyeli 27 yaşındaki Tarık Tabbak, 5 yıl önce yakınlarıyla birlikte Halep’ten savaştan Kaçarak Türkiye’ye sığındı. Konteyner kentte bir süre barındıktan sonra şehir merkezinde ev tutarak anne ve basanın yanı sıra 2 çocuğu ve hamile eşiyle birlikte yaşamını sürdüren Tabbak, gündelik işlerde çalışarak geçimini sağlıyordu. Bir ay önce motosiklet kazasında ayağı kırıldığı için yalnızca namaz vakitlerinde camiye gidip gelmek için evden çıkıp tekrar eve dönüyordu. Tarık Tabbak’ın babası Abdo Tabbak, iç savaştan kaçtıklarını ancak bu kez de terörün peşlerini bırakmadığını söyledi. Yaşadıkları tüm zorluklara karşın Allah’a şükrettiklerini ifade eden Tabbak, “Allah’a binlerce şükürler olsun, şerefli bir ölüm ona nasip oldu, camide ibadet ederken öldü. İnşallah bu savaş bir an önce biter” dedi.

Haberin Devamı