Gazete Vatan Logo

Tecavüzcü tahliye oldu, itirazla tutuklandı

10 yaşındaki kız çocuğuna ‘cinsel taciz ve saldırı’ suçundan 90 yıl hapsi istenen apartman görevlisini mahkeme adli kontrolle bıraktı. Savcılık itiraz etti, yeniden tutuklanacak

Tecavüzcü tahliye oldu, itirazla tutuklandı

Antalya’da müzisyenlik yapan F.Y. adlı kadın, annesine bıraktığı 10 yaşındaki kızının daha önce birlikte ders çalıştığı sitenin apartman görevlisi A.Ö.’nün kızının yanına da gitmediğini fark etti. F.Y. kızına, A.Ö.’nün kızının yanına neden gitmediğini sorunca, “Bir daha o eve gitmem” cevabını aldı. Anne F.Y.’nin nedenini sorması üzerine kızı, A.Ö.’nün cinsel saldırısına maruz kaldığını söyledi. Annenin şikayeti üzerine gözaltına alınan 2 çocuk babası A.Ö. tutuklandı. Adli tıp kurumu raporunda, çocuğun fiili livataya maruz kaldığı tespit edildi. A.Ö. hakkında, 90 yıl hapis istemiyle Antalya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yargılama sürerken mahkeme heyeti, sitenin güvenlik kamerası kayıtlarında sanık A.Ö.’nün belirtilen tarihlerde, oturduğu apartmana giriş-çıkışının olmadığını tespit etti. Mahkeme, 5 ay 3 gün tutuklu kalan A.Ö.’nün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Tecavüz olayının adli tıp raporuyla kesinleştiğini belirten anne F.Y.’nin tepki gösterdiği tahliye kararına, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı da itiraz etti. Sanığın üzerine atılı suçlara yönelik kuvvetli şüphe bulunduğu belirtilen dilekçede, mağdur kızın 10 yaşında olduğu, travma geçirdiği ve bu nedenle tarihleri karıştırabileceğine yer verildi. Dilekçede, araştırmanın belirtilen tarihlerde yapılmasının doğru olmadığı, bu nedende A.Ö.’nün tutuklu yargılanması istendi. İtirazı değerlendiren mahkeme, A.Ö.’nün tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkardı.

Haberin Devamı

Annenin gözyaşları

Tecavüz sanığının serbest bırakılması üzerine anne F.Y., adli tıp kurumunun cinsel istismar bulgusuna ilişkin kesin raporunun olduğunu belirterek şu sözlerle isyan etmişti: Birden fazla taciz olmuş, en son tecavüz olmuş. Tecavüz raporlarla kesinleşti. Kızımın ifadesinde söylediği tarihler, aşağı yukarı yani kesin değil. Adli tıp kurumu raporu, tecavüzün o tarihlerde yapıldığını kesinleştirdi. Bu eylemi yapan kişi tutuksuz yargılanıyor ve buna yasal olarak itiraz edemiyorum. Sanık tutukluğuna itiraz edebiliyor ama ben tutuksuzluğuna itiraz edemiyorum. Ortada başka şüpheli yok.

Haberin Devamı