Gazete Vatan Logo

TC kimlik numarası ile SSK ve Bağ-Kur sorgulamaları!

SSK ve Bağ-Kur kapsamında yer alan vatandaşlarımız TC kimlik numaraları ile sogulamalarını gerçekleştirebiliyorlar. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri internet üzerinden her an sorgulanma özelliğine sahiptir. SSK Bağ-Kur sorgulamalarının detaylarını haberimizde bulabilirsiniz!

TC kimlik numarası ile SSK ve Bağ-Kur sorgulamaları!

Seneler boyu çalışıp bunun için de bir ödül almak isteriz. Yaşantımızı ve geleceğimizi daha da güvence altına almak için kendimize sağlık sigortası yaparız ve de gelecek yıllarımızı kontrol altına almak isteriz. Bu ve bu gibi benzer sebepler nedeni ile biler yaşadığımı ülkede hizmet vermekte olan belli başlı olan sağlık sigortası gibi kuruluşlara baş vururuz. Bu neden ile bu konu da hizmet vermekte olan kurum ve de kuruluşlar çeşitli hizmetler sunmaktadır. Sunulmakta olan bu hizmetlerden en birincisi sayılmakta olan vatandaşların sağlık alanlarında almış oldukları hizmettir. Çünkü vatandaşlar olarak biler hastanelere giderek bu sağlık sigortaları ile muayene olabiliriz ve de gerekli olan hizmetlerden kolay bir şekilde yararlanırız. Bir anda çıkmakta olan bir kazada sağlık kurumuna başvurarak hastane masraflarının belli bir bölümünü bu şekilde karşılama imkanımı bulunmaktadır. Ve de sadece bu hizmette değil bir de eczanelerden almamız gerekmekte olan ilaçlarda belli bir ücret indirimi uygulatabiliriz. Bu indirimleri uygulatarak biz vatandaşların cebi zor durumda kalmamış olur.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

En zor zamanlarda bile bu sağlık kurumlarına giderek bu zor durumları paylaşmalarına yardımcı olur. Vatandaşların yapmış olduğu bu sağlık hizmetleri ile bir de emekli olabilme imkanlarına sahip olabilmektedirler. Emekli olmak ülkemizde yaşayan her vatandaşın en doğal hakkıdır. Bu hak yani emekli olabilme kişilere sahip oldukları sağlık kurumları ile ilgilidir. Çünkü vatandaşların bağlı oldukları Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) istedikleri bazı özellikler sonuncunda siler de emekli olabilme hakkına sahip olursunuz. Sağlık kurumuna bağlı iseniz yani SSK ya da Bağ- Kur gibi sağlık kurumlarından herhangi birini bağlı iseniz ödemeni gerekmekte olan prim ücretlerini gününde ve de eksiksiz bir şekilde ödemeni taktirinde siler kolay bir şekilde emeklilik hakkına sahip olabilirsiniz. Yaşınızın geldiği aman emekli olma hakkına sahip olursunu. Bu neden ile de erken yaşta iş hayatına başlayıp sağlık sigortasına bağlı olarak çalışmanı ülkemizde çok önemlidir. Ne kadar erken yaşta sağlık sigortanı yatarsa o kadar da erken yaşta emekli olma şansına sahip olursunu. SSK ve de Bağ- Kur gibi sağlık sigorta kurumlarından yalnızca iki tanesidir. Her vatandaş yapmış olduğu meslek alanlarına göre bir sağlık kurumuna bağlı olarak çalışmaktadır. Bu neden ile de yapmış olduğumu mesleğe göre bir sağlık sigortasına bağlı olarak prim öderiz. Ödemekte olduğumu prim ücretlerinin bulunduğu belgeye hizmet döküm belgesi denmektedir. Bu hizmet dökümünü alabilmemi için SSK Bağ- Kur sorgulama yapmamı gerekmektedir. Ve artık bu sorgulatmayı yaparken kurum binalarına gitmek orunda değiliz. Evde, iş yerinde kısacası internet erişiminin olduğu her yerden e- devlet sistemi üzerinden sorgulatma yapabilme imkanımı bulunmaktadır. E- devlet sistemi üzerinden SSK bağ- kur sorgulama işleminizi bu sayede çok hızlı ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı