Gazete Vatan Logo

TC İle SSK Gün Prim Sorgulama SGK E-Hizmetler Giriş Ekranı

SSK gün sorgulama, emeklilik sorgulama, emeklilik tarihi hesaplama gibi işlemler için oldukça önemlidir ve kişilerin emekli olmasında en önemli şartlardan birisidir. Bu bakımdan sigortası olan kişiler, internet üzerinden prim sorgulaması yaparak bu konuda ne kadar primleri olduklarını öğrenebilmek mümkündür. Bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ücretsiz olarak sunulan hizmetlerden yararlanılabilmektedir. Üstelik bu imkandan tüm vatandaşlar yararlanabilir.

SSK Gün Sorgulama; Gün sorgulamak için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hazırladığı E-SGM portalına giriş yapılmalıdır. Bunun ardından ise hizmet bölümünden 4A ve 4B arasından seçim yapılarak hizmet bilgisi alınmalıdır. Açılan yeni sayfa üzerinden toplam gün sayısının karşısında kişinin toplam günü yazılmaktadır. Bu şekilde SSK gün sorgulama işlemi yapılabilmektedir.

SSK HİZMET SORGULAMA

SSK GÜN SORGULAMA

SSK SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

SSK Hizmet Dökümü; Pek çok işlem için gerekli olan ve kişilerin sigortası için tüm bilgileri sunan SSK hizmet dökümü gün sorgulama yaptığınızda yayınlanmaktadır. Bu bakımdan gün sorgulama yaptığınızda aynı anda hizmet dökümünü de almış olmaktasınız. Hizmet dökümünde yer alan gün bilgisinin yanında toplam kazanç, ay ay ve yıl yıl sigorta prim ödemeleri ve kişilerim bir ay içerisinde kaç günlük primlerinin ödendiği yayınlanmaktadır. Dilerseniz bu dökümü çıktı olarak da alabilir ve kullanabilirsiniz.

SGK E-Hizmetler Giriş Ekranı; Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinden sunulan tüm hizmetler, e-hizmet olarak adlandırılmaktadır. E- hizmetler arsında tescil kaydı tespiti, emekli aylık bilgisi ve hizmet bilgisi gibi sigorta ile ilgili farklı başlıklar altında hizmetler sunulmaktadır. Bu bakımdan her başlık altından ilgili hizmete ulaşabilir ve işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu hizmetlere ulaşmak için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan E-SGM portalına giriş yapılması gerekmektedir.

E-SGM Giriş; Bu hizmetlere ulaşmak için E-SGM portalına giriş yapılması gerekmektedir. Bu portala giriş yapmak için kimin sigorta bilgilerine ulaşılacaksa o kişinin kimlik bilgileri kullanılmalıdır. Bu bilgilerin doğru bir şekilde ilgili alanlara girilmesi ile birlikte portala başarılı bir şekilde giriş yapılabilmektedir. Bunun için ilk olarak T.C. kimlik numarası, kişinin doğum yeri, kişinin doğum yılı, nüfus kağıdında yazan cilt numarası ve güvenlik kodu girilmelidir.

Bu sayede menüye ulaşılması mümkündür. Bu haberimizde belirttiğimiz gibi sigortanız ile ilgili sorgulama ve bilgi alma işlemleriniz için SGK tarafından oluşturulmuş olan E-Hizmetlerden yararlanabilir ve tüm ihtiyaçlarınızı Sosyal Güvenlik Kurumu’na gitmeden internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan bu imkandan sigortası olan tüm vatandaşlar yararlanabilmektedir.

Haberin Devamı