Terör puslu havayı sever

Haberin Devamı

Türkiye, dün alışık olduğundan farklı bir pazartesi yaşadı. Normal şartlarda gündem sıkıntısı çekilen, hatta bu nedenle gazeteciler arasında özel bir "sendrom" yaratan haftanın ilk iş günü, dün farklı olacağını daha sabahın ilk saatlerinden itibaren hissettirdi. Türkiye güne, 30 ilde aynı anda start verilen KCK operasyonları ve MİT krizinde yaşanan yeni gelişmelerle başladı. Ardından, gün boyu yurdun dört bir yanından gelen terör haberleriyle koşuşturma devam etti.

Sabahın ilk haberi 30 ilde birden yapılan KCK operasyonlarıydı. Aslında bu operasyonlar, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat tarihi öncesi beklenen bir gelişme. Çünkü her yıl aynı tarihte harekete geçen terör örgütü ve uzantıları, ses getirecek eylemler ve protestolar düzenleme çabasına girer. Kolluk kuvvetleri de 15 Şubat'ta güvenliği sağlayabilmek için eylemlere katılacağını tespit ettiği kişilere ve gruplara yönelik karşı harekete geçer.

Fakat bu yıl bu tarihin ayrı bir önemi var. Yine KCK operasyonları ile başlayan MİT Krizi süreci, bu tarihin daha dikkat çekici olmasını sağlıyor. Türkiye gündemindeki çatışma süreci, son dönemde büyük darbe alan terör örgütüne propagandasını yapıp güç kazanmak için fırsat sunuyor. Bu nedenle yurt genelinde kolluk kuvvetlerinde de üst düzeyde bir terör alarmı söz konusu. Çünkü hem polis, hem de Jandarma biliyor ki: "terör puslu havayı sever"

Bu tezi güçlendiren gelişmeleri, yine dün ardı ardına gelen haberlere bakarak görmek mümkün.

- İstanbul Kartal’da park halindeki bir aracın altına bir kola kutusu içerisinde, ’parça tesirli basınç etkili fitili ateşlemeli’ bomba çıktı. Bombanın fitilinin ucuna bir yanan sigara bağlanmış, sigaranın fitile ulaşmadan sönmesi ise faciayı önledi.

- Mersin'de terör örgütü PKK yandaşlarının imalathane olarak kullanıldığı anlaşılan evde 27 el yapımı bomba ile bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

- İstanbul Terör Suçlarıyla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği operasyonlarda polise yönelik silahlı saldırı hazırlığında oldukları öne sürülen 4 kişi yakalandı.

- Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi’nde Öcalan’ın, Türkiye’ye getirilişinin 13’üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen eylemde, gerginlik çıktı. Terör örgütü propagandası yaptığı iddia edilen 10 kişi de gözaltına alındı.

- Şırnak'ın Uludere İlçesi kırsal kesiminde güvenlik güçlerinin düzenlediği hava destekli operasyonda, ilk bilgilere göre 10 PKK’lı terörist öldürüldü. Aynı saldırıda iki askerimiz de şehit oldu.

- Adana’da terör örgütü PKK lehine yapılan korsan gösteride polise molotof kokteyli atmak isteyen eylemci, benzin üzerine dökülünce kendini yaktı. Alevler içinde kalan genci, terör örgütü yandaşları söndürüp bölgeden uzaklaştırdı.

- Mardin'den Diyarbakır istikametine bombalı yüklü araçla giden PKK’lı teröristler, jandarma ekiplerinin durdurmak istemesi üzerine, başka bir otomobille kaçtı. Bir köye girerek 4 kişiyi rehin alan PKK’lılardan ikisi güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada etkisiz hale getirilirken, rehineler kurtarıldı. Teröristlerin terk ettiği araçta ise patlatılmaya hazır 150 kilo patlayıcı bulundu.

Bu son habere özellikle dikkat etmek gerekiyor. Kırmızı bir otomobil içerisindeki bu bombanın hedefi ise askeri bir konvoydu. Eğer bu bomba son anda yakalanmamış olsa, büyük bir facianın yaşanması içten bile değil. O bomba yakalanmasa, bugün Türkiye'nin yepyeni bir gündemi ve o gündemin tepesinde de kanlı terör örgütü olacaktı. Bugün ve yarın da bu ve benzeri haberlerin gündemimizden düşmeyeceğinden eminim. Umarım bizleri üzüntüye boğacak bir olay yaşamadan bu süreci de atlatırız.

DİĞER YENİ YAZILAR