Gazete Vatan Logo

Tatildeyken evinizi soydurmayın

Hırsızlar eve üç ila beş dakika içerisinde girmeyi başaramazlarsa, uğraşmaktan vazgeçme olasılıkları artar. Yüksek kalite kilitlere sahip, “hırsız geçirmez” kapılardan faydalanabilirsiniz. Yine de hırsızların büyük bir bölümünün teras ve balkon kapıları ya da pencereyi kullandığını unutmayın.

Tatildeyken evinizi soydurmayın

Alarm takın!

İstatistiklere göre alarm takmak, her üç hırsızlık olayından ikisine engel olunmasını sağlıyor. Hareket sensörü içeren ve eve biri girdiğinde çalan ya da evin önünde hareket olduğunda dış ışığın yanmasını sağlayan çeşitli caydırıcı alarm sistemleriyle evinizin güvenliğini artırmanız mümkün.

Evdeymiş gibi yapın!

Zaman ayarlı şalter aracılığıyla siz evde yokken ışığınızı ara sıra yanıp sönmeye ayarlayabilirsiniz.

Sosyal medyada paylaşmayın

Facebook ve Twitter gibi platformlarda “Şu an tatilin tadını çıkarıyoruz!” tarzı paylaşımlarınız, sizi soymak için fırsat kollayan hırsızları cesaretlendirebilir.

Komşularla işbirliği yapın!

Komşu ve arkadaşlarınız seyahate çıktığınızı ve acil bir durumda size nasıl ulaşacaklarını bilseler iyi olur. Polisin deneyimlerine göre, dikkatli komşulara sahip olunması, evinize hırsız girme ihtimalini ciddi oranda azaltıyor.

Değerli eşyalara dikkat!

Sürekli olarak ihtiyaç duymadığınız değerli eşyalarınızı mümkün olduğunca evde değil, bir banka kasasında saklamanız yerinde olacaktır.

Haberin Devamı