Gazete Vatan Logo

Taşeron İşçilerin kadroya alımı ile ilgili kritik açıklama geldi!

Taşeron işçilerin merakla beklediği kadroya alım için açıklama geldi. Taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İşte merak edilen soruların cevapları ve Taşeron işçilerin kadroya alımı ile ilgili detaylar...

Taşeron İşçilerin kadroya alımı ile ilgili kritik açıklama geldi!

Binlerce taşeron işçi tarafından heyecanla beklediği kadroya alım için Başbakan Binali Yıldırım, Çalışma ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan da açıklama geldi. Peki taşeron işçiler ne zaman kadroya alınacak? İşte taşeron işçiler hakkında merak edilen soruların yanıtları ve yaşanan son gelişmeler...

MALİYE BAKANI AÇIKLADI! TAŞERON İŞÇİLER...

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçilerin kamuda istihdam edilmesine ilişkin, "Çalışmalarımız tamamlanma aşamasına doğru gidiyor. Yakında inşallah bittiğinde Sayın Başbakanımız da bizler de açıklama yapacağız." dedi.

Ağbal, Çorum Valiliği önünde Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile protokol üyeleri tarafından karşılandı.

Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Ağbal, burada yaptığı konuşmada, çocukluğunu ve gençliğini yaşadığı kente bakan olarak gelmekten onur duyduğunu söyledi.

Ağbal, Çorum'un, bölgesinde sanayileşme anlamında kendisini ispat etmiş, kalkınmaya örnek teşkil eden bir kent olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin taşeron işçilerin kamuda istihdamıyla ilgili gelişmeleri sorması üzerine, Bakan Ağbal, hükümet olarak taşeron çalışanlarla ilgili seçim beyannamesinde bir çalışma ve düzenleme yapılacağını açıkladıklarını bildirdi. Ağbal, şöyle konuştu:

"Bakanlık olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bu çalışmaları yürütüyoruz. Şu aşamada, özellikle bu uygulamanın yapılacağı bazı bakanlıklarla ve mahalli idarelerle içeriği ve şekli konusunda teknik detayları çalışıyoruz. İstiyoruz ki bu çalışma ortaya çıktığı zaman her bakımdan tamam olsun, Hem çalışanlarımız bakımından istedikleri, bekledikleri sonuç elde edilsin hem de kamu hizmetlerinin sunumunda yeni getirdiğimiz istihdam modeli katkı versin. Onun için çalışmalarımız tamamlanma aşamasına doğru gidiyor. Yakında inşallah bittiğinde Sayın Başbakanımız da bizler de açıklama yapacağız."

Daha sonra Vali Kılıç ile sohbet eden Ağbal, Çorum ile ilgili brifing aldı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'IN TAŞERON İŞÇİ AÇIKLAMASI
Binali Yıldırım'ın Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesindeki Taşeron İşçilerin kadroya alınması törenindeki o konuşmaları;
"Bizim inancımız şudur , Aynı işi yapıyorsa bütün çalışanların aynı şekilde muamele görmesi gerekir. Alın terini, akıl terini, üretime bu ülkenin geleceğine koyan insanların , farklı bir sınıflandırılmaya tabi tutulması asla ve asla kabul edilemez. Bu çalışma barışına da aykırıdır. Bizim inancımıza da aykırıdır. Onun için bu çarpıklığı bu yanlışı ortadan kaldırmak için hükümetimiz ortaya bir irade koydu. Ve kamudaki tüm taşeron arkadaşlarımızın devlet kadrolarına asli işlerini yapacak şekilde bir sürekli statüye getirilmeleri kamuoyuna AK Parti'nin yeni dönemdeki tahahhütüdür."
720 bin taşeron işçinin kadroya geçeceği haberi geçtiğimiz aylarda açıklandı. Yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte gözler taşerona kadronun ne zaman olacağına çevrildi. Taşerona kadroda şartlar değişmese de yeni hükümetin ilk reformlarından biri çalışma hayatı ve ekonomi olacak.
Çalışma hayatıyla ilgili gündemden düşmeyen iki düzenlemede gözler 65. hükümette. Aralık ayında açıklanan “3 aylık reform” paketinde yer alan 'taşeron işçilerin kadroya alınması' ve 'kıdem tazminatı' 65. hükümet tarafından hayata geçirilecek.
YÜZDE 99.9 'U TAMAMLANDI
Basın mensuplarından uzun zamandır gündemde olan taşeron meselesinin gidişatı hakkında gelen soruya Süleyman Soylu : "Yüzde 99,9'u tamamlanan çalışma, zannediyorum önümüzdeki dönemde paylaşacağımız ilk ve en önemli adımlardan olacak" dedi. Süleyman Soylu taşeron işçilerin kamuda istihdamıyla alakalı tüm çalışmaların neredeyse sona erdiğini belirtirken daha önceki değerlendirmelerde olduğu gibi söz konusu bir maddenin ne olduğuna ise yanıt vermedi. Söz konusu maddenin 1 kasım sonrası işe giren taşeron işçiler olmadığı ise daha önce alınan duyumlardan öğrenilmişti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı taşeron işçilerin kamuda özel sözleşmeli personel statüsü adı altında istihdamı için çalışmaları neredeyse tamamladı.
TAŞERON KADRO DEĞİL BİZ ONA "ÖZEL SÖZLEŞMELİ PERSONEL'' DİYELİM
AK Parti hükümetinin seçim vaatlerinden olan "tüm taşeron işçilerin kadrolu olması" şimdilik "kadro" olarak değil "özel sözleşmeli personel" statüsünde gerçekleşecek.
SÜREÇ BAŞLIYOR!
Taşeron işçiye kadro için hazırlanan yasa tasarısı, kısa süre içerisinde de Meclis'e sevk edilecek. Yasanın çıkmasıyla da taşeron işçilerin kamu çalışanı olması için süreç başlayacak.
Kapsama giren personel, yasa çıktıktan sonra 1 ay içinde kendi kurumlarına başvuruda bulunacak. Takvim'deki habere göre, Kamuya geçişte kişinin mesleği ve kamu hizmetini yapabilmesi için gerekli bilgi ve donanıma sahip olup olmadığını belirlemeye yönelik sınav yapılacak.
Taşeron İşçiler için yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Binlerce Taşeron İşçiyi yakından ilgilendiren yeni gelişme İşçilerin yüzünü güldürecek türden. İşte Taşeron İşçiler hakkında yapılan son açıklamalar ve merak edilen tüm detaylar haberimizde...
TAŞERON İŞÇİLERE KADRODA SON DURUM TARİH VE ŞARTLAR
Hükümet programını açıklayan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ise konuyla ilgili olarak, “İş güvenliği ve kıdem tazminatı hususları tüm sosyal taraftarlarla görüşülerek çalışanın hak ve hukuku gözetilmek suretiyle birlikte çözüme kavuşturulacak” demişti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İSKİF'2016: İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı"nın açılış törenine katıldı. İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine Soylu'nun yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin de yeraldı. Bakan Soylu açılış töreninde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin “Taşeron işçilerin kadro alması halen meclise sunulmadı, gidişatı nedir? Kıdem tazminatının hesaplanmasına ilişkin maddi somut bir detay var mı?" şeklindeki sorusuna Bakan Soylu, taşeron işçiler konusundaki çalışmanın devam ettiğini belirtti.
BAŞBAKAN YARDIMCISI NURETTİN CANİKLİ'NİN AÇIKLAMALARI
Taşeron işçilerin merakla beklediği açıklama, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'den geldi.
'Taşeronlara kadro ısrarımız sürüyor'
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, taşeronla ilgili soruya da yanıt verdi.
Taşerona kadroyla ilgili düzenlemenin devam ettiğini söyleyen Canikli, "Maliye Bakanlığımız bünyesinde teknik çalışmalar devam ediyor. Son derece önemli bir düzenleme ve Türkiye'de büyük bir problemi çözecek" dedi.
Taşeron düzenlemesinde teknik detayların çok fazla olduğunu hatırlatan Canikli, "Detayların çözülmesi gerekiyor. İlgili Bakanlıkların ve uzmanların çalışmaları sürüyor. Takvim vermek istemiyoruz ama çok uzun zaman alacağını tahmin etmiyoruz. Verilen sözler var, o sözlere uygun bir şekilde düzenleme yapılacaktır" dedi.

Haberin Devamı