Gazete Vatan Logo
Magazin Tarihine sahip çıkan bina Ravouna 1906

Tarihine sahip çıkan bina Ravouna 1906

Tarihine sahip çıkan bina Ravouna 1906

İstiklal Caddesi’nin tarihi dokusuna saygı duyan yeni bir mekan açıldı Ravouna 1906... İçerisinde otel, kafe, bar ve özel tasarım objelerin satıldığı bir butik var. Mekandan içeri girdiğiniz an tarihi bir yolculuğa çıkıyormuşsunuz gibi geliyor. Mekanın sahibi Okan Turfanda ile bu özel oluşumu konuştuk.

Yer aldığınız binanın tarihi nedir?

Ravouna Binası, 1906 yılında Ravouna ailesi tarafından, antika ve mücevher koleksiyonlarını sergilemek için inşaa ve dekore edilmiş. Dönemin ünlü mimarları Yenidunia, binanın içerisinde ahşap mobilyaları, Kyriakidis ise geri kalan tüm mimariyi üstlenmiş.

Geçmişini bozmamaya nasıl karar verdiniz?

Ravouna 1906 binası, bugüne kadar çok iyi korunmuştu. Bu kadar güzel bir tarihi yapının bu kadar zaman korunması başarılmışken, bizim de bozulması aklımızın ucundan bile geçemezdi…

İstiklal Caddesi’nde eksik olan nasıl bir restoran anlayışını buraya getirdiniz?

Binanın tarihi atmosferini hareketlendirecek aynı zamanda da binanın karakterine yakışacak bir konsept yarattık. Yola çıkışımızda, Avrupa’nın tarihi şehirlerinde sıkça karşımıza çıkan Grand Cafe’leri örnek aldık. Kendi yerimizde kavurduğumuz, 3. nesil Ravouna 1906 kahvesi ve özel hazırlanan kokteyller ile son trendleri yakalamaya çalıştık. Ayrıca Ravouna 1906 Coffee&Bar’ın nostaljik dekorasyonu ile eski özlenen Pera’yı, müşterilerimize yeniden anımsatmak istedik. Kısacası İstiklal Caddesi’nde Art Nouveau stili 2 mekandan biri olan Ravouna 1906’nın tarihi dokusuyla, keyifle yenebilecek dünya mutfağından seçme lezzetleri ve özel hazırlanan kokteylleri ve 3. nesil kahveyi buluşturduk.

Haberin Devamı

‘Cumartesi geceleri plak geceleri var’

Aynı zamanda haftasonları özel müzik geceleri de var.

Ravouna 1906 Coffee& Bar’da, Cuma geceleri canlı caz müziğimiz var, bazen üç bazen dört kişilik bir grup çalıyor. Cumartesi günleri de DJ Kaan Düzarat’ın yeni oluşumu Analog Kültür’ün plak arşivini Ravouna’ya taşıyıp, Afro ve Latin Jazz, Funk, Soul, R&B, House ve Disco editlerden müzikler çalıyoruz.

Tasarım tarafında peki nasıl parçaları sunuyorsunuz?

Haberin Devamı

Ravouna 1906 Coffee&Bar’ın üst katında bulunan, asma katta, farklı tasarımcıların el yapımı objelerini bulabilecekler. Modern ve klasik ürünlerin bir arada yer aldığı bir mağaza burası…

Gelen kitleye baktığınız zaman ağırlı olarak burayı neden tercih ediyorlar?

Tarihi dokusu, kahve içmek için, yemek yemek, güzel müzik ve eğlenmek için de burayı tercih edenler var.

‘Her oda farklı karaktere sahip oldu’

Bu bina nasıl bir oluşuma ev sahipliği yapıyor?

Sürprizlerle dolu ve müdavimi olacağınız mekanlara...

Bulunduğunuz binada aynı zaman bir de butik otel açtınız. Odaları nasıl bir mimari ile ortaya çıkardınız?

Ravouna 1906 Suites’in odaları dahil, tüm binanın dekorasyonu Öney Mimarlık’a ait… Ravouna 196 Suites’in 8 odası da ayrı renkte ve farklı tasarımlarla dekore edildi. 4 oda Boğaz manzarasıyla sizi karşılarken, diğer 4 oda ise İstiklal Caddesi manzaralı… Odalarda bulunan tüm objeler ve aksesuarlar, her bir odanın karakterine uygun bir şekilde seçildi. Hareketli mobilyalar ve özel seçilen kumaşlarla döşendi.

Haberin Devamı

Mekanın önünden geçen müşterilerin “Sanki eskiden beri vardı burası” diye düşünmesini nasıl sağladınız?

Ravouna 1906’daki eski ve orijinal parçaları koruyarak, nostaljik havasını bozmadan dekore edilmesi sayesinde.

‘Kahveleri özel olarak burada kavuruyoruz’

Sunduğunuz kahveler içinde özel bir çalışma yapmışsınız. Kahve kültürünü ön plana çıkarma nedeni neydi?

Hedefimiz en iyi kahveyi yapmak, bu doğrultuda yurt dışında dönemin en iyi yeşil çekirdeklerini arayıp getiriyoruz. Binada kavurup, bu çekirdeklerin tüm niteliklerini ortaya çıkarmak için uğraşıyoruz. Kendimizi geliştirmek için de her sene dünyada sayılı barista’lardan birini burada misafir edip eğitim alıyoruz. Handsome Coffee Coasters’ın kurucusu Chris Owens bir ay misafirimiz oldu, bilgi ve tecrübelerini bizlere aktardı.

Mönüde ne tarz yemekler var?

Tatlılarımız ve bar food olarak tasarlanmış yemeklerimiz çok iddialı. Sabah kahvaltısı ve öğlen, lezzetli atıştırmalıklara alternatifler sunuyoruz.

Haberin Devamı