Gazete Vatan Logo

Tapu çetesi kasaları da boşatmış

Kimsesiz ve yaşlıların evlerine el koyan çetenin, ağına düşürüp öldürdüğü kişilerin banka kasalarını ve hesaplarını da boşalttığı ortaya çıktı

İstanbul’da 7 ay önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan 82 yaşındaki doktor Şemsiddin Geçgil’i mal varlıklarına el koyarak öldüren ve polisin düzenlediği operasyonla çökertilen çete ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Ablası ile yalnız yaşayan doktor Şemsiddin Geçgil ile Beyoğlu’nda bir kilisede tanıştıkları belirlenen çete lideri Çetin Acar’ın, Geçgil’in güvenini kazandıktan sonra onu boğarak öldürdüğü, ardından da yaşlı kardeşi Fikriye Geçgil’i aç ve susuz bırakarak ölüme mahkum ettiği anlaşıldı. Çetenin aynı yöntemi kullanarak Beykoz’da villası olan Vanda Ayaşlı’yı da kaçırdığı ve daha onu da sonra da aç ve susuz bırakarak ölümüne neden olup malvarlığını üzerine geçirdiği belirlendi. Operasyonda çete lideri Çetin Acar’ın da bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.


src= align=right>


Aç-susuz bırakmışlar

Çete üyeleriyle ilgili sürdürülen soruşturmada, çetenin Vanda Ayaşlı’nın banka kasasını da boşalttığı ortaya çıktı. Yapılan incelemede Ayaşlı’nın aç ve susuz bırakılarak öldürülmesinden sonra Beyoğlu’nda kiralık kasanın bulunduğu banka şubesine gelen Çetin Acar, kiralık kasayı açtırdı. Acar’ın, kasada bulunan 250 bin YTL para, değerli mücevher ve tarihi eserleri aldığı belirlendi. Olayla ilgili olarak banka şubesinde kasalardan sorumlu görevli memur A., yetkisiz bir şekilde Çetin Acar’a kasayı açmasına izin verdiği için dün düzenlenen bir operasyonla gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü’nde sorgusu süren çete lideri Çetin Acar ve Beykoz Tapu Müdürü Gülden Temur’un ise suçlamaları kabul etmedikleri kaydedildi.

Çete, emlak zengini çıktı

Öte yandan polis çetenin aralarında altı lüks araba, Bakırköy, Şişli, Fatih ve Kadıköy’de 15 lüks daire, Heybeliada’da tamamlanmış bir villa ile inşaatı süren bir villanın da bulunduğu mal varlığına el konulması için gerekli yerlere yazı gönderdi. Çete lideri Acar ve kardeşlerine ait bankalarda herhangi bir hesap bulunup bulunmadığının da incelenmesini isteyen polis, Acar’ın gizli kasasına ulaşmaya çalışıyor.


Haberin Devamı