Gazete Vatan Logo

Taner Yıldız: Sayı 282'ye yükseldi

Bakan Yıldız'ın sabah saatlerinde ölü sayısı 282'ye yükseldiğini açıklamıştı

Taner Yıldız: Sayı 282'ye yükseldi

Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasının ardından kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar, başka bir kapıdan sürdürülürken, polis ve jandarmanın ocak çevresindeki güvenlik önlemleri de devam ediyor.

Öte yandan bölgede incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile birlikte bir açıklama yaptı. Bakan Yıldız'ın açıklamaları şöyle;

* Akşama kadar 282 işçinin 3'ü hariç hepsi ailelerine teslim edilecek. 8 işçi kardeşimiz kaldı ailesine teslim edilmeyen. Bugün itibariyle yangın noktasında aksama oluyor. Söndürme çalışmaları büyük bir pozitiflik noktasına gidiyor. Bu şu demek; karbon monoksit seviyesi madende azalıyor. Ama tamamen söndürülmüş değil.


*Adli ve idari soruşturmalarımız talimatlarımızla başladı. İhmali olan varsa gözünün yaşına bakmayacağız. İster özel ister devlet... Burada hepimizin canı var. Bütün vatandaşlarımızın kalbi burada atıyor. O yüzden kimsenin ihmaline göz yummayız.

Bakan'ın sabah 08:00'de yaptığı açıklama:

*210 cenaze ailelerine teslim edildi. Hastanede 27 kişi hasta. Bugün taburcu olabilirler. Arama ve kurtarmaya yeni ekipler katılmak istiyorlar. Sayı 500'ü aştı. Yani arama ve kurtarma ekiplerimizin sayısı yeterli. İki tane ulaşmamız gereken blok var. Temiz havanın değiştirilmesiyle birlikte oralara ulaşmalıyız.

*Buradaki yoğunluğun bir gösteriye dönüşmemesi lazım. Biz işçi kardeşlerimizi çıkarım ondan sonra buraya gelmek isteyen gelsin. Ben böyle bir nezaketi herkesten rica ediyorum.

*Hayatını kaybedenlerin sayısı 282'ye yükseldi.







Haberin Devamı