Gazete Vatan Logo

Talihsiz anne, koruma altında

Van'ın Erciş İlçesi'nde, ensest ilişkiden dünyaya gelen ve 38 günlükken kundağa sarılı olarak bir ilköğretim okulu yakınına terk edilen kız bebeğin Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi sürerken, annesi M.K. Ağrı'da devlet koruması altına alındı

Ağrı'nın Patnos İlçesi nüfusuna kayıtlı 18 yaşındaki M.A., Van'ın Erciş Devlet Hastanesi'nde ilk çocuğu dünyaya geldi. Ancak kız bebeğin vücudundaki morlukları gören aile, tedavi için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne geldi. Aile, kısa süre sonra bebeklerini hastanede bırakarak ortadan kayboldu. Bunun üzerine M.A.'nın ağabeyi İ.A., minik yeğenini hastaneden alarak Erciş'teki Beyazıt Mahallesi'nde bulunan Beyazıt ilköğretim okulu yakınlarında kundağa sarıp terketti. Polis tarafından bulunarak önce Erciş Devlet Hastanesi'ne ardından da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi götürülen bebek tedavi altına alındı. Olayla ilgili Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde gözaltına alınan İ.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İ.A. ifadesinde, aile meclisinin kararıyla bebeği terk ettiğini söyledi.

Soruşturma derinleştikçe, bebeğin ölüme terk edilmesinin gerçek sebebinin ensest ilişki olduğu ortaya çıktı. Bebeğin babasının kim olduğunu söylemeyen M.A. ailesine teslim edildi. Bebeğin babasının M.A.'nın diğer ağabeyi V.A. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan V.A. da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, 18 yaşındaki M.A.'nın gerekli testleri yaptırması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini, daha sonra talep üzerine koruma altına alındığını bildirdi. M.A.'nın Ağrı Huzurevi'ne yerleştirildiğini ve yaşantısına burada devam edeceğini vurgulayan Vali Akpınar, "Kızımız Ağrı Huzurevi'ne yerleştirildi. İstediği sürece burada kalacaktır. Yine herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için gerekli tedirleri aldık" dedi.

Huzurevi'ne yerleşen M.A., yaşadığı olaylar yüzünden tüm insanlardan uzaklaştığını belirterek, "Bundan sonra insanlarla, hiç kimseyle görüşmek istemiyorum" diye konuştu.

Öte yandan M.A.'nın bebeğinin Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi de sürüyor. Hastane yetkilileri, bebğin tedavisinin tamamlanmasının ardından Van'da 0- 6 yaş çocuk yuvası bulunmadığı için Erzurum veya Ankara'ya görderilebileceğini bildirdi.

Haberin Devamı