Gazete Vatan Logo

Talepte sınır tanımıyorlar!

Meclis bütçesinin görüşmeleri, milletvekillerinin “talepte sınır tanımadığını” ortaya koydu

İşte milletvekillerinin Toptan’dan istekleri:

* Ücretsiz telefon artsın

* Emeklilikte de kırmızı pasaport kullanalım

* Genel kurul yenilensin

* Sekreterlere bilgisayar

* Yemekler düzeltilsin


TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Meclis bütçesinin görüşmeleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da milletvekillerinin “talepte sınır tanımadığını” ortaya koydu. Milletvekillerinin TBMM Başkanı Köksal Toptan’a ilettiği talepler özetle şöyle:

* Ali Er (AKP): Meclis Genel Kurul salonu yenilendi eski ağırlığını yitirdi. Genel Kurul Salonu hafif bir görüntü veriyor. Genel Kurul Salonu’nun bana göre yeniden değiştirilmesi lazım. Telefon faturalarımızın yıllık tutarının 2 maaş tutarındaki bölümü Meclis tarafından ödeniyor. Ama limitim 2 ayda doluyor. Yapacaksanız bir hayır doğru dürüst yapın. Bu arada Meclis lokantasındaki yemeklerin tadı tuzu da kalmadı.

* Alaaddin Büyükkaya (AKP): Tüm dünya parlamentolarında ana toplantı salonunda, kürsünün hemen arkasında o ülkenin bayrağı asılıdır. Oysa bizim Genel Kurulu’mzda bayrak yok. Konuşma kürsüsünün arkasına bayrak asılsın. Milletvekilleri emekli olduktan sonra kırmızı pasaport hakkı bitiyor. Emekli olduktan sonra da hakkımız devam etmeli.

* Sadık Badak (AKP): Meclis’e ziyaretçi yasağı getirmek yerine, seçmenlerin buraya kadar gelmesini önleyecek düzenleme yapılsın.

* Faik Öztrak (CHP): Danışman ve sekreterlere bilgisayar verilsin.

* Mustafa Özyürek (CHP): Burada 4-5 yıl birlikte çalışma yapmamıza rağmen birbirinin adını bilmeyen ve elini sıkmayan milletvekilleri var. Milletvekillerinin bir araya gelmesine neden olacak organizasyonlar yapılmalı. Birbirlerini tanımaları için ortak bir platform oluşturulmalı.

Bürolar Meclis dışında olsun

Bülent Baratalı (CHP): Milletvekillerinin büroları TBMM dışında olmalı. Maliyetinin en az yarısı milletvekillerine verilsin, milletvekilleri halkla ilişkileri için kendi ofisini kendi tutsun. Seçim bölgesinde olacaksa bu büro uçak biletleri ödensin. Maliyetinin yarısı bizim tarafımızdan yarısı da devlet bütçesinden karşılanmak üzere Meclis dışında bizlere büro tahsis edilsin. Yoksa Meclis’te oda tartışmasının bitmesi mümkün değil. Bugün kullanılan odalara küçük deniyor, yarın 40 metrekarelik odalar da yetmeyecek. Şoför denecek, daha çok sekreter denecek, konfor isteği devam edecek. Bunun çözümü büroların meclis dışında olmasında.

Haberin Devamı