Gazete Vatan Logo

Taksim’de büyük yürüyüş

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Taksim’de toplanan binlerce kadın, İstiklal Caddesi’nde sloganlar, zılgıtlar, düdükler, halaylar eşliğinde Tünel’e kadar yürüdü...

Taksim’de büyük yürüyüş

İSTANBUL Beyoğlu’nda toplanan binlerce kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle sloganlar, zılgıtlar, düdükler ve halaylar eşliğinde İstiklal Caddesi’nde yürüdü.

Düdük de çaldılar...

Fransız Kültür Merkezi önünde saat 19.30’da toplanan kadınlar, ellerinde pankart ve dövizlerle, düdük çalarak ve sloganlar eşliğinde İstiklal Caddesi’nde yürüyüşe geçti. Yağmura rağmen yürüyüşe binlerce kadın katılırken, bazı kadınların yağmurdan korunmak için şemsiye taşıdıkları görüldü.

Polisler, yürüyüş nedeniyle Taksim ve İstiklal Caddesi’nde geniş güvenlik önlemleri aldı, yürüyüşe katılmak için gelenlerin çantalarını ve üstlerini aradı.

Mor bayraklı feministler

Her yıl 8 Mart’ta İstanbul’da geleneksel olarak olarak yapılan Feminist Gece Yürüyüşü’nde, ‘Gündüzleri de geceleri de istiyoruz’ diyerek Taksim Meydanı’ndan Tünel’e yürüyen kadınlar, kadına yönelik şiddeti, cinsel istismarı, çocuk istismarını protesto etti. Mor bayraklar, dövizler ve pankartlar taşıyan, her kesim ve yaştan binlerce kadın, sıklıkla “Yaşasın feminist mücadelemiz”, “Jin, jiyan, azadi,” (kadın-yaşam-özgürlük) “Sokakları da, meydanları da terk etmiyoruz”, “İtaat etmiyoruz” ve “İsyan” sloganlarını attı.

Haberin Devamı