Gazete Vatan Logo

Takdir ve teşekkür alabilmek için kaç puan gerekli?

Okulların kapanmasına az bir süre kala öğrenciler büyük bir telaşa girmiş durumdalar. Yılsonu ders notlarına göre takdir-teşekkür hesaplaması yapan öğrenciler kısa bir süre sonra karnelerini alacaklar. Takdir-Teşekkür hesaplama işlemleri sınıftan sınıfa farklılık gösterebilir. Haberimizden Takdir-Teşekkür Hesaplama işlemlerinin tüm detaylarına ulaşabilirsiniz.

Takdir ve teşekkür alabilmek için kaç puan gerekli?

Eğitim hayatı ilkokuldan başlayarak liseye ve hatta üniversiteye kadar uzanır. Bu süre içerisinde okulda gösterilen başarılar sayesinde bazı belgeler alınmaya hak kazanılır. Bu belgeler takdir ve teşekkür belgeleridir. Takdir ve teşekkür belgeleri okul ortalamaları belirli bir düzeyi geçen öğrencilere dönem sonunda karne ile birlikte verilmektedir.

TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Öğretim hayatında takdir ve teşekkür alma 4. sınıftan itibaren başlar. Öğrenciler ders dönemlerinde sahip oldukları derslerden belirli başarıyı gösterdikleri zaman Takdir ya da Teşekkür belgesi alabilirler. Öğrencilerin için bu durum bir ödüllendirme yöntemiyken diğer yandan da derslerinde ne kadar başarılı olduklarının da bir göstergesidir. Fakat takdir ya da teşekkür belgesi alınamadığında da mutsuz olmamak gerekir. Aileler ve öğrenciler bunu zararlı bir yarış haline getirmemelidir. Her türlü duruma yapıcı olarak yaklaşılmalı ve öğrencinin başarısını artırabilmek için olumlu davranışlar sergilenmelidir.

Haberin Devamı

TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMADA HANGİ ŞARTLARA BAKILIR?

Takdir-teşekkür hesaplamasında öncelikle bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar sağlandığı sürece dönem sonunda öğrencilere karnelerine ek olarak takdir ya da teşekkür belgesi verilir ve bu belgeler başarı göstergesi olarak görülür. Takdir ya da teşekkür alabilmek için belirlenen şartlar şu şekildedir:

Öğrenci, okuduğu dönem içerisinde okul içerisinde ve dışında öğrenci arkadaşlarına ve öğretmenlerine karşı olan davranışlarına dikkat etmelidir. Okul içinde belirlenen kurallara uymalı ve disiplin cezası almasını gerektirecek davranışlardan uzak durmalıdır.

Herhangi bir dersi karnesine 1 düşmemelidir. Normalde puanı takdir ya da teşekkür almasına yetse bile karnede 1 notu olduğu zaman bu hak kaybedilir.

Türkçe dersi, baraj dersi olarak kabul edilir ve belgeleri alabilmek için Türkçe dersinin puanının en az 45 ve üstünde olması gerekir.

DÖNEM İÇİN AĞIRLIKLI PUAN HESAPLAMA İŞLEMİ

Haberin Devamı

Öğrencilerin dönem içindeki ağırlıklı puanları artık E-okul sistemi sayesinde otomatik olarak hesaplanmaktadır. Fakat bazen öğrenciler ortalamalarını öğrenmek için sene sonunu beklemek istemedikleri için kendileri bunu hesaplamaktadır. Basit bir yöntem ile takdir-teşekkür hesaplama işlemi şu şekildedir:

Takdir-teşekkür hesaplama işleminde ilk olarak dersten alınan puanların ortalaması ile dersin haftalık saati çarpılır. Bu işlem bütün dersler için yapılır.

Takdir-teşekkür hesaplama işleminde daha sonra elde edilen bu puanlar toplanır.

Takdir-teşekkür hesaplama işleminde son aşamada da bu toplamın haftalık ders saati sayısına bölünür. Bu saat sayısı ilkokullarda ve liselerde farklılık gösterebilmektedir.

Elde edilen sayı ise öğrencinin dönem içi ağırlıklı ortalamasıdır. Böylece takdir –teşekkür hesaplama işlemi ile öğrencinin yılsonunda hangi belgeyi alabileceği hesaplanır.