Gazete Vatan Logo

Takdir-teşekkür hesaplama işlemleri nasıl yapılır?

İlkokul zamanlarında dördüncü sınıftan itibaren belirli bir başarıyı gösteren öğrencilere başarı belgeleri verilir ve başarıları ödüllendirilir. Takdir-teşekkür hesaplama da işte bu dönemlerde önem kazanır. Dönem sonu yaklaştıkça birçok öğrenci takdir-teşekkür hesaplamanın nasıl yapıldığını merak etmeye başladı.

Takdir-teşekkür hesaplama işlemleri nasıl yapılır?

İlkokul dördüncü sınıfa başlandığında, dönem sonunda öğrenciler karne puanlarına göre ödüllendirilirler. Bu ödüller takdir ve teşekkür belgeleridir. Öğrenciler belirli bir puanı geçtiklerinde takdir ve bir altındakiler de teşekkür belgesi almaya hak kazanırlar. Ayrıca üç dönem üst üste takdir belgesi almaya hak kazanan öğrenciler aynı zamanda onur ya da başarı belgesi ile de ödüllendirilebilir.

TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Takdir-teşekkür belgelerinin alınabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir puan aralığı belirlenmiştir. Bu puan aralığındaki öğrenciler yılsonunda takdir ya da teşekkür belgesi almaya hak kazanırlar. Buna göre yılsonunda ortalaması 85 ve üzeri olan öğrenciler başarılı sayılır ve takdir belgesi alır. Ortalaması 70-84 arasında olan öğrenciler ise teşekkür belgesi alır. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta da şudur: Öğrencinin eğer ortalaması 84.99 ise yine de takdir belgesi alamaz, teşekkür belgesi alır. Takdir-teşekkür hesaplanırken buna dikkat edilmelidir.

Haberin Devamı

TAKDİR-TEŞEKKÜR ALABİLMEK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR

Takdir-teşekkür hesaplama işlemleri artık internet üzerinden de yapılabilmektedir. E-Okul VBS üzerinden bu işlemi yapabilirsiniz. Ayrıca puanlama yöntemini bilen öğrenciler de kağıt üzerinde hesaplamalarını yapabilirler. Fakat takdir-teşekkür hesaplamaya geçmeden önce bilinmesi gereken bir diğer konu da takdir ya da teşekkür alabilmek için sağlanması gereken şartlardır.

Takdir-teşekkür hesaplamada yönetmelik kapsamında bazı kurallar belirlenmiştir. Bu şartlar sağlandığında eğer dönem ortalamaları da tutuyorsa öğrenciler belge alabilirler. Bir öğrencinin takdir ya da teşekkür belgesi alabilmesi için disiplin cezası olmamalıdır. Öğrenci okul içerisinde ve dışarısında davranışlarına dikkat etmeli ve olumsuz olaylara karışmamalıdır. Ayrıca öğrencinin karnesindeki hiçbir dersinin notu 1 olmamalıdır. Puanı tutsa bile 1 notu varsa belge alamaz. Türkçe dersi de baraj dersi olduğundan dolayı öğrencinin Türkçe dersinin puanı 45 ve üzerinde bir puanda olmalıdır.

Haberin Devamı

TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Takdir-teşekkür hesaplama işlemleri biraz karışık görünse de aslında oldukça çok.

Takdir-teşekkür hesaplama işlemlerinde ilk olarak her dersin kendisine ait ortalamasını bulun. Daha sonra bulduğunuz bu ortalamalarla her dersin bir haftadaki kendi ders saati ile çarpın. Bu işlemi bütün dersler için ayrı ayrı olarak yapmalısınız. Bir sonraki adımda da bulduğunuz son sayıların hepsini toplayın. Toplam sonucunda bulduğunuz sayıyı da bir haftalık ders saatine bölün. Böylece takdir-teşekkür hesaplama işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.