Gazete Vatan Logo

Tacizi engellemek isterken öldürüldü!

Engelli eğitmeni Bahadır Grammeşin, Kadıköy Caferağa’da sabaha karşı bar çıkışında çıkan ‘taciz’ tartışmasında bıçaklanarak öldürüldü.

Tacizi engellemek isterken öldürüldü!

İstanbul Kadıköy Caferağa’da sabaha karşı ‘Batı Yakası Teras Cafe’ adlı bardan çıkan Bahadır Grammeşin ve arkadaşlarının bulunduğu gruptaki kadınlara, iddiaya göre başka bir gruptakiler tarafından sözlü tacizde bulunuldu. Bunun üzerine iki grup arasında tartışma çıktı. Taciz olayına müdahale eden 28 yaşındaki Bahadır Grammeşin ve arkadaşlarına 20’ye yakın kişi saldırdı. Ortalık bir anda savaş alanına dönerken grup içerisindeki birkaç kişi bıçaklarla kavgaya karıştı. Bu sırada Bahadır Grammeşin atardamarından bıçaklandı. Hastaneye kaldırılan Grammeşin kurtarılamadı. 2 kişi gözaltına alınırken kaçan iki kişi aranıyor. Görgü tanıkları ise, olaydan birkaç saat önce bar içerisinde de Grammeşin ve arkadaşlarının otururken diğer gruptan bazı kişilerin laf attığını ve bunun üzerine içeride de bir tartışma yaşandığını anlattı. Bar çalışanlarının araya girmesiyle tartışmanın bittiğini söyleyen görgü tanıkları, daha sonra saldırgan grubun çıkışta yeniden laf attığını anlattılar.

Gözaltına alınan iki kişi ise ifadelerinde, içerideki tartışmanın ardından eğlenmeye devam ettiklerini, bar çıkışında ise Grammeşin ve arkadaşlarının kendilerine sataştıklarını, aralarında ‘niye ters bakıyorsun’ tartışması yaşandığını söylediler. Bir rehabilitasyon merkezinde engelli çocuklara öğretmenlik yapan Grammeşin’in ÖDP ve Birleşik Haziran Hareketi üyesi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Arkadaşları eylem yaptı

Bahadır Grammeşin’in arkadaşları dün Kadıköy Kilise meydanında toplandı. Grammeşin’i öldüren kişilerin çalıştığı Teras Deniz Cafe’nin önünden geçen grup ‘işte burası faşist yuvası’ diye slogan attı. ÖDP Genel Başkanı Alper Taş bir açıklama yaparak, “Bu ölümü kabul etmiyoruz, Bahadır’ın katillerini biliyoruz” dedi. Grup hep bir ağızdan Dev-Genç marşını okudu ve dağıldı.