Gazete Vatan Logo

Tacizciyle karşılaşma stresine dayanamadı

Arkadaşının dedesinin tacizine uğradığı iddia edilen, o günden sonra okula gitmeyen, psikolojik tedavi gören Y.K. kalp krizinden yaşamını yitirdi. Yakınları “Mahkemede tacizciyle karşılaşacağı için korku ve stresten yaşamını yitirdi” dedi

Tacizciyle karşılaşma stresine dayanamadı

İzmir Bornova’da geçen 29 Temmuz akşamı meydana geldiği belirtilen olayda, ilkokul öğrencisi Y.K., babasından izin alıp komşularının kızıyla balkonlarında oynamaya başladı. Oyunda yaşadıkları tartışma sırasında arkadaşı küsüp yanından ayrıldı. Bunun üzerine tek kalan Y.K.’nın yanına gelen, arkadaşının dedesi T.Ç., iddiaya göre bebek alacağı vaadiyle küçük kızı, torununun odasına götürdü. Hem bu odada, hem de evin salonunda torunu olmadığı sırada T.Ç.’nin tacizine uğradığı öne sürülen Y.K., bu durumdan rahatsız olup dışarı çıkarak, karşıdaki evlerine gitti.

‘Ağır stres altındaydı’

Yaşadıklarını annesine anlatması üzerine ailesi polise şikayette bulundu. Gözaltına alınan T.Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılık soruşturmasından sonra da T.Ç., hakkında İzmir 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘çocuğa cinsel istismarda bulunmak’tan dava açıldı. Yaşadığı travmanın ve büyük korkunun etkisinden kurtulamayan Y.K., o günden sonra okula gitmedi, psikolojik tedavi gördü, tek başına kalamayıp, altını ıslatmaya başladı. Ailesinin sürekli yanında bulunduğu Y.K., davanın ilk duruşması öncesinde büyük stres yaşadı.

Haberin Devamı

Peşlerini bırakmam

Y.K., duruşmadan iki gün önce geçen pazartesi günü evinde fenalaştı. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Y.K.’nin tacizden sonra ve dava gününün yaklaşmasından dolayı yaşadığı ağır stres ortamından dolayı kalp krizi geçirdiği ileri sürüldü. Olayın peşini bırakmayacaklarını söyleyen baba T.K., “Tacizden sonra kızım çok korktu. Biz olaydan kısa süre önce bu sokağa taşınmıştık. Meğer bütün komşularımız biliyormuş adamın öyle olduğunu. Kızı da hatta uyarmış komşularımız. Kızım tacize uğradığını söylediğinde bize saldırdılar. Şimdi kızım hayatını kaybetti. Şimdi taşınıp gittiler ama ben ceza alması için elimden geleni yapacağım” dedi.

Sanıkla yüz yüze gelmeyecekti

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru olayla ilgili olarak “Aile ifadesinde tacize uğrayan çocuklarının psikolojik olarak yıprandığı ve duruşmada sanıkla yüz yüze geleceğinin stresini kaldıramadığını iddia etti. Şu anda otopsi raporunu bekliyoruz. Küçük kızın ölüm sebebi otopsi raporundan sonra belli olacak” dedi. Doğru, cinsel istismara uğrayan çocuğun sanıkla yüz yüze gelmesiyle ilgili olarak da “Kızımız Çarşamba günü gerçekleşecek davada sanıkla yüz yüze getirilmeyecekti. Çocuk Hakları Kanunu’na göre mağdur çocukların sanıklarla yüz yüze getirilmemesi esastır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yakalama kararı

9 yaşındaki Y.K.’nın ölümünün ardından geçtiğimiz Çarşamba ailenin davaya katılamamasıyla birlikte duruşma 7 Şubat 2017 tarihine ertelendi. Sanık T.Ç. hakkında ise zorla getirilme ve yakalama kararı çıkartıldı.