Gazete Vatan Logo

Tacizci din öğretmenine 4 yıl hapis


ÇORUM'da vakıfta kurslara katılan kız öğrenciler 16 yaşındaki E.Y. ile 15 yaşındaki E.G.'ye cinsel istismar suçundan tutuklu yargılanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, Ensar Vakfı Çorum Şubesi eski Başkanı Zekai İşler, E.Y.'ye karşı işlediği taciz suçundan 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına çaptırıldı. Tutuklulukta geçirdiği yaklaşık 2 yıllık süre dikkate alınarak cezaevinden tahliye edilen İşler'in, E.G.'ye karşı işlediği taciz suçundan ise tutuksuz yargılanmasına devam edileceği belirtildi.

2008 yılı Ağustos ayında ortaya çıkan olayda, iddiaya göre merkezi İstanbul'da bulunan Ensar Vakfı Çorum Şubesi'ne giden ve burada derslerle ilgili kurslara katılan, vakfın yardımlarından yararlanan E.Y. ile E.G., vakfın eski başkanı ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Zekai İşler'in kendilerini taciz ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu. Polis tarafından yakalanan İşler, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde `nitelikli cinsel istismar' suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan İşler, bugün karar duruşmasına çıktı.. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, E.Y.'nin babası Kadir Y. ve avukatlar katıldı.

`İFTİRALARLA TARİHE GEÇMEK İSTEMİYORUM'

Kendisine iftira atıldığını ileri süren Zekai İşler, son savunmasında şunları söyledi:

"40 yıllık din hizmeti vermiş birisi olarak kendini bilmez birinin üzerime attığı asılsız iftira ile tarihe geçmek istemiyorum. Bu dava iftiralarla dolu ve hukuk tarihine büyük bir iftira davası olarak geçecektir. Vakfın fiziki durumu dikkate alındığında her gün onlarca insanın geldiği ve bir an olsun yalnız kalmadığım vakıfta böyle bir olayın olması mümkün değildir. Törenlerde, bayramlarda sarılınır, el öpülür. Bunun adı taciz değildir."

BABA ŞİKAYETÇİ OLDU

Zekai İşler ile samimi olduklarını ve ailece görüştüklerini anlatan E.Y.'nin babası imam Kadir Y. ise, "Zaman zaman evime gelip beraber oturur yemek yerdik. Bu olayı duyduğumda beynimden vurulmuşa döndüm. Diğer insanlara ibret olması için en ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

SAVCI: RUH SAĞLIĞINI BASIN BOZDU

Cumhuriyet Savcısı geçen duruşmada, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan `E.Y.'nin ruh sağlığının bozulduğu' yönünde rapor gönderildiğini, ancak genç kızın tacize uğradığı tarihten sonra da vakfa gitmeye devam ettiğinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Savcı, E.Y.'nin ruh sağlığının bozulmasının basın ve toplum baskısı sonucunda olduğunun gözlendiğini, bu nedernle sanığın `basit cinsel istismar' suçundan cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısının mütalaası doğrultusunda Zekai İşler'e `basit cinsel istismar' suçundan 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezası verdi. Mahkeme sanığı, cezaevinde kaldığı süreyi dikkate alarak tahliye etti.

DİĞER TACİZ SUÇUNDAN TUTUKSUZ YARGILANACAK

Mahkeme ayrıca, sanığın E.G.'ye karşı işlediği suç nedeniyle İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan ruh sağlığının bozulup bozulmadığına dair rapor alınması için randevu tarihinin verilmediğini belirterek, bu dosyayı ayırdı. Zekai İşler'in, E.G.'ye karşı işlediği suçtan tutuksuz yargılanmaya devam edeceği belirtildi.

Haberin Devamı