Gazete Vatan Logo

Tabletten işlemle süreyi % 30 azalttı

Turkcell, 1.030 mağazasında 20 milyon lira yatırımla başlattığı dönüşüm kapsamında, tüm çalışanlarına tablet verip bayide yapılan işlem süresini yüzde 30 azalttı. Eylül sonu itibarıyla tüm mağazalar bu sistemle çalışacak.

Tabletten işlemle süreyi % 30 azalttı

TÜRKİYE genelindeki 1.030 mağazasında dönüşümün ilk adımı için 20 milyon liralık yatırım yapan Turkcell, müşterinin mağazada işlem süresini yüzde 30 azalttı. Tamamı eğitimden geçen ve tabletle donatılan mağazalardaki 5 bin çalışanın her biri müşterilerin tüm işlemlerini yapabilecek duruma geldi. 95 mühendisin 1.5 yıl çalışması sonucunda mağazalardaki işlem süresi hızlandı. Mağazalardaki büyük dönüşümün ilk adımında müşteriye odaklandıklarını söyleyen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, “Öncelikle daha iyi hizmet verebilmek için bilgi ve teknolojik altyapımızı yeniliyoruz. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde mağazalarımızdaki dönüşümü tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

Yarısı tamamlandı

Dönüşüm öncesindehat açma kapama, abonelik, numara taşıma, cihaz satışı gibi işlemlerin sadece bayide bulunan bilgisayarlar üzerinden yapılabildiğini anlatan Murat Erkan, “Hayata geçirdiğimiz bu projeyle tüm işlemler tabletten yapılabilecek. Sektörü ilklerle tanıştıran Turkcell, mağazacılıkta da bir ilki gerçekleştirdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dönüşüm projesinin şu anda yüzde 51’nin tamamlandığını söyleyen Erkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaklaşık 43 ildeki mağazalarımızda her çalışanımıza tablet verip her bir işlemi yapabilecek duruma getirdik. Eylül sonu itibarıyla tüm mağazalarımız bu sisteme girmiş olacak. Bu dönüşüm uzun bir çalışmanın ardından gerçekleşti. Önce 95 Türk mühendisi yazılımı 1.5 yılda 3 bin 285 saat çalışarak yeniledi. Ardından çalışanlarımızı eğiterek 7 bin tablet dağıttık.”