Gazete Vatan Logo

T.C. kimlik no ile SGK ve SSK gün sorgulama nasıl öğrenilir?

T.C. kimlik numarası bilgileriyle ve E-Devlet şifre bilgileriyle SGK sorgulama ve SSK gün sorgulama işlemleri yapılabilir. Bu işlemlerin nasıl yapıldığına haberimizden erişebilirsiniz.

T.C. kimlik no ile SGK ve SSK gün sorgulama nasıl öğrenilir?

SGK yani açılımı ile Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlarına sosyal güvenlik ve sigorta imkanı tanımaktadır. Bu imkan doğrultusunda vatandaşlar muayene olma, hastalık varsa tedavisini olma ve ilaçları almada büyük kolaylık yaşamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlarına sürekli olarak yardım sağlamakta ve bu yardımları ulusal olarak takip etmektedir. Şöyle ki ulusal alanda tıbbi olarak bir yenilik olduysa veya yeni bir ilaç ortaya çıktıysa bu gelişmelerden haberdar olmaktadır. Bu gelişmeler doğrultusunda da vatandaşlara daha iyi bir hizmet sunma görevini üstlenmektedir. SGK hareketlerinizin bulunduğu bir doküman vardır. Bu evrak belirttiğimiz gibi SGK üzerindeki bütün hareketlerinizi görebileceğiniz bir belgedir. Bu belgeyi günümüzde alabilmek çok kolay bir hale gelmiştir. Bu kolaylık dünyamızda gelişen birçok teknoloji ile desteklenmiş olup, vatandaşlarına daha kolay hizmet sağlamak isteyen bütün kurum kuruluşlar tarafından benimsenmiştir. Bu kolaylığın adı ise internettir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Günümüzde internet üzerinden yapabildiğimiz oldukça fazla işlem vardır. İnternet üzerinden alışveriş yapabilir, yemek sipariş edebilir, borç ödenebilir ve daha buna benzer birçok şey yapılabilir. Ancak bunların yanında devlet dairesine ait yapmanız gereken işlemleri de internet sistemi üzerinden kolay bir şekilde dakikalar içerisinde yapabilirsiniz. Önceki yıllarda olduğu gibi devlet dairesi kurum ve kuruluşlarına giderek saatlerce sürebilen kalabalık sıralarda beklemeniz gerekmemektedir. Oturduğunuz yerden bile yapabileceğiniz bu işlemler artık bizler için bğuük bir zaman kazancı haline gelmiştir.

İnternet üzerinden uygulama yapabilen SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu, kendi işlemleri için bir platform oluşturmuştur. Bu platform E-Devlet resmi sistemidir. Bundan önceki yıllarda bu işlemler için kullanabildiğimiz bir resmi sitesi daha bulunan SGK, bu yıl o siteyi kapatma kararı aldı. Bu site E-SGM şifresiz işlem gerçekleştiren SGK’nın bir resmi sitesiydi. Ancak şifresiz olmasının güvenlik açısından sıkıntı yarattığı ve aksaklıkların olduğu düşünülerek kapatıldı. Artık devlet dairesi işlemlerimizi şifresiz bir şekilde yapabilmemiz mümkün değildir. E-Devlet sistemi şifreli bir sistemdir ve oldukça güvenlidir. Güvenli olmasının yanında düzenli olduğu kanıtlanmış bir sitedir. E-Devlet resmi internet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için belirtmiş olduğumuz gibi bir şifrenizin olması gerekmektedir. Bu şifreye E-Devlet şifresi denir ve postanelerden alınır.

Haberin Devamı

E-Devlet şifreniz yoksa ve bir E-Devlet şifresi edinmek istiyorsanız; size en yakın PTT yani postane şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte gidip, E-Devlet şifresi alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Başvuru sonucunda kimlik bilgileriniz kullanılarak sizin adınıza bir E-Devlet şifresi oluşturulmaktadır. Şifreniz oluşturulduktan sonra 2 TL işlem ücreti ödeyerek şifrenizi teslim alabilirsiniz. Şifreniz size özel olduğu için başka biri adına işlem yapabilmeniz mümkün değildir. Bu nedenle şifrenizi kimseyle paylaşmamanızı öneririz.

Haberin Devamı

SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

SGK üzerinden hizmet dökümü alabilmek için öncelikle kayıtlı olduğunuz kurumu bilmeniz gerekmektedir. Kayıtlı olduğunuz kuruma göre yapacağınız hizmet dökümü alma işleminde kurum bilgisi zorunludur. Bu kurumlar üç tanedir. SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı olarak isimlendirilmişlerdir. Bu kurumlardan kayıtlı olduğunuz size uygun olan kurumun E-Devlet sekmesine gittiğiniz zaman karşınıza çıkacak olan sayfada “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneği bulunmaktadır. Bu seçeneğe tıklayarak açılacak olan yeni sayfada sizden doldurmanız istenen alanları doldurmanız gerekmektedir. Bu alanlar T.C. kimlik numaranız ve almış olduğunuz E-Devlet şifreniz ile doldurulmalıdır. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili yerlere sırası ile doğru ve eksiksiz bir şekilde yazınız. Yazdığınız bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak işleminizi sonlandırabilirsiniz. Açılacak olan yeni ekranda SGK hizmet dökümü bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK Sorgulama Nedir?

SSK sorgulama yukarıda anlatmış olduğumuz SGK hizmet dökümü alma işleminin ilk ayağı olan SSK kurumunun sorgulamasıdır. Yani kurumunuz SSK ise işleminizi bu şekilde yapabilmeniz mümkündür. Bu işlem sonucunda SSK kurumuna kayıtlı olan vatandaşlarımız SSK hizmet dökümlerini almış olacaklardır. Aynı işlemler Bağ Kur ve Emekli Sandığı kurumları için de geçerli olmaktadır. Farklı bir şekilde değerlendirmelerinin nedeni ise her bir kurumun kendine özel kendine ayrı bir hesaplama sisteminin olmasıdır. Bu nedenle ortak olarak değerlendirilmeleri pek mümkün değildir. Ancak E-Devlet sistemi üzerinden bu üç kurum için de giriş aynı şekilde yapılmaktadır.

#kontrolok