Gazete Vatan Logo

Suzuki ‘blok muafiyeti’ ile bayi sayısını 25’e çıkartıyor

1 Ocak’ta devreye girecek blok muafiyeti ile yetkili satıcılar farklı markaları satabilecek. Suzuki, bu sayede 20 olan bayi ağını 25’e çıkartacak

Yeni yılla birlikte yürürlüğe girecek blok muafiyeti düzenlemesi, otomotive yeni bir soluk getirecek. Rekabeti artırması beklenen blok muafiyetinin özellikle pazardan yüzde 5’in altında pay alanlara yaraması bekleniyor. 2007’den itibaren yetkili satıcıların tek marka yerine birçok markayı satabileceğini hatırlatan Suzuki Otomobil Pazarlama’nın Murahhas Azası Ali Savcı, “Blok muafiyetini destekliyoruz. Tebliğin devreye girmesi bize yarayacak. İstanbul dışındaki gelişmelerle 20 olan bayi sayımızı 25’e çıkartacağız” dedi.

1 Ocak 2007’de hayata geçecek blok muafiyeti neler getirecek? Otomobil yetkili satıcıları tek marka yerine farklı oto markalarını satabilecek. Ancak markalar ayrı bölümlerde sergilenecek. Örneğin Skoda bayisinde Citroen’de satılabilecek. Bayi olmak için artık servis şartı da kalkıyor. Aracı yetkili servis dışındaki bir başka yerde tamir ettirip, garanti kapsamından yararlanılacak. Ayrıca servislere eş değer kalitede yedek parça kullanma hakkı veriliyor.

72 bin 900 YTL’ye dizel Grand Vitara
Suzuki, Grand Vitara’nın dizel versiyonunu pazara sundu. Araçta, 129 beygir güç ve 300 Nm tork üreten 1.9 litrelik motor kullanıldı. Grand Vitara Diesel, 100 km’de ortalama 7.7 lt yakıt harcıyor. 4x4’te; 6 hava yastığı, yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon, ABS, ESP, ön sis farı ve otomatik klima, sunroof, deri döşeme ve Xenon far standart donanımlar arasında. Araç, 5 ileri manuel şanzımana sahip. Dizel Grand Vitara’nın fiyatı 72 bin 900 YTL.

Haberin Devamı