Gazete Vatan Logo

Suyun altında rekora yürüyecek

Tekirdağ’da bir ortaokulun beden eğitimi öğretmeni olan Bilge Çingigiray, suyun altında en uzun mesafe yürüyen kadın olmaya hazırlanıyor.

Suyun altında rekora yürüyecek

Serbest dalış sporunda Türkiye’yi başarıyla temsil eden Bilge Çingigiray, suyun altında en uzun mesafe yürüyen kadın olmaya hazırlanıyor. Rus sporcu Maria Kazankova’nın 69 metre yürüyerek elinden aldığı rekoru 81 metreye çıkartmayı hedefleyen Çingigiray, elinde 10 kg. belinde de 8 kg. ağırlık taşıyacak.

Tekirdağ’da bir ortaokulda beden eğitimi öğretmeni olan Bilge Çingigiray, Mayıs 2017’de Bodrum’daki bir havuzda, suyun altında 67 metre yürüyerek dünya rekorunu elde etmişti. Kasım 2017’de Rusya Federasyonu Sualtı Takımı’nın sporcusu Marina Kazankova, Çingigiray’ı 2 metre geçerek 69 metreyle rekoru almıştı.

Merkezi Londra’da bulunan Guinness’e resmi başvuru yapan Çingiriray, yoğun tempoda hazırlandığı rekoru, 25 Mart sabahı uluslararası gözlemciler eşliğinde kırmak istiyor.

Çingigiray, “Erkeklerde 79 metre olan bu rekoru, 81 metreye çıkararak Türkiye’nin adını duyurmak için çabalıyorum. Yoğun bir antrenman programım var. Her sabah 06.00’da uyanıp, ilk çalışmaları yapıyorum. Beslenmeme ve egzersizlerine çok dikkat ediyorum. Ayrıca dört yaşındaki oğlum Doruk’la ilgileniyorum. Ama tüm çabamıza değecek. Arkamda güzel bir ekip ve bana inanan insanlar var” dedi.

Haberin Devamı