Gazete Vatan Logo
Magazin Sütten ağzı yandı bir kere...

Sütten ağzı yandı bir kere...

TRT’den Manga’ya: Harca, fatura getir

TRT, Eurovision adayı Manga’ya şart koştu: Klip, kıyafet, konaklama ve ulaşım için 450 bin lira ayırdık. Harcamaları yapın, faturaları getirin, parayı alın!

Eurovision için Manga’da karar kılan TRT, geçen yıl Hadise ile kurum arasında yaşanan parasal ve diğer gerginliklerin tekrarlanmaması için bu yıl işi sıkı tutuyor. TRT’nin aday yerine, yarışmayı ve kurumu ön plana çıkartacak bir planı devreye soktuğu öğrenildi. İşte bu yıl aday çalışmalarında göze çarpan detaylar:

- Hadise’ye 450 bin TL peşin ödenirken 5 kişinin oluşturduğu Manga’ya da aynı para uygun görüldü. Üstelik para peşin verilmedi. Manga, harcamalarını faturalandırdıktan sonra parasını alacak. Yani taksit taksit.

- Geçen yıl aday ekim ayında belirlenmişti.. Bu yıl, adayın daha az gündeme gelmesi için Ocak ayı seçildi.

- Hadise’nin seksi kıyafetleri nedeniyle sorun yaşayan TRT, bu yıl erkek adayı tercih etti.

- Hadise’ye görkemli tanıtım toplantısı düzenleyen TRT, bu yıl toplantı yapmadı, sözleşmeyi bile kurye ile postaladı.

Manga, 3 eser hazırlayarak TRT yönetimine sunacak. Grup şimdilerde 2’si Türkçe 1’i İngilizce olan şarkıların üzerinde çalışmalara başladı. Şubat ayı ortalarında toplanacak komisyon, Manga’nın Eurovision’da Türkiye’yi temsil edeceği şarkıyı belirleyecek. Şarkıya kamuoyuna tanıtılmasının ardından klip çekilecek. 39 ülkenin katılmasının beklendiği Eurovision’da yarı final kuraları 21-23 Mart arasında yapılacak delegasyon toplantısında çekilecek. 55. Eurovision Şarkı Yarışması’nın yarı finalleri 25 ve 27 Mayıs’ta, finali ise 29 Mayısta Oslo’da yapılacak.

Haberin Devamı