Gazete Vatan Logo
Magazin Superjazz ile eğlence şekil değiştiriyor

Superjazz ile eğlence şekil değiştiriyor

İstanbul’da her geçen gün eğlence rutini değişkenlik gösteriyor. Son dönemde ise Akaretler’de bulunan W Hotel’in içinde yer alan Superjazz’ın partileri kulaktan kulağa dolanıyor. Caz konserleri dışında yarattıkları konsept partiler ile büyük beğeni topluyorlar. Öyle ki hafta sonu şehirde tatil kaçamağı yapmak isteyenlerin de tercihi oluyorlar. Cumartesi güzel bir eğlenceden sonra otelde konaklayıp Pazar sabahına lezzetli bir brunch ile başlamak kim istemez ki... Superjazz markasının yaratıcısı ve işletmecisi Şeniz Bengüer ile eğlence kodlarını konuştuk.

Superjazz ile eğlence şekil değiştiriyor

W Hotel’in içinde bulunan Superjazz’ın konsept hikayesi nasıl başladı?

Superjazz markası Bodrum’da üç sene önce doğdu, sevildi ve W İstanbul’a transfer oldu. Markayı oluştururken uzun yıllardır sektörde edindiğim tüm deneyimler doğrultusunda, geniş bir kitleye hitap eden zamansız bir müzik dili oluşturduğumu düşünüyorum. Superjazz ismi sizi yanıltmasın biz bir caz performans kulübü değiliz. Caz ve lounge’dan dans müziğine kadar uzanan kaliteli bir müzik teması barındırıyoruz.

Mekan tasarımını nasıl hazırladınız bu değişim sırasında?

Mekan tasarımı Mahmut Anlar tarafından yapıldı. Anlar, hem W Otel kriterlerine uygun hem de Superjazz’ın ihtiyaçlarına cevap verebilecek, içerisinde iddialı bir DJ kabini ve kurulup kaldırılabilen bir sahnesi olan şık ve fonksiyonel bir mekan ortaya çıktı.

Müzik konusunda nasıl bir ilerleme kaydettiniz? Programı hazırlarken hedef kitle mi önemliydi yoksa W Hotel’in mekansal ruhu mu?

Programı hazırlarken kendi beğenilerimi ön planda tutuyorum. Konuklarla sürekli beraber olduğum için şüphesiz onların yorumları da beni yönlendiriyor.

Haberin Devamı

Sahne ile izleyici iç içe oluyor

Burada çalan müzisyenlerin yorumları ne yönde oldu? Gelen kitle ve sahne açısından yeterince özgür bir alan mı onlar için?

Sahne konuklarla iç içe... Bence müzisyenlerimiz de çok eğleniyorlar.

Gelen misafirlerin bakış açısı nasıl?

Gelen misafirlerin genel olarak W Otel’den beklentileri belli. Superjazz bu beklentileri servis ve müzik olarak başarıyla karşılıyor.

Sadece caz müzisyenlerini de ağırlamıyorsunuz aynı zamanda da konsept partiler düzenleniyorsunuz. Peki, onları neye göre belirliyorsunuz?

Konsept partiler W’nun ruhunda var. Bende bu konuda oldukça yaratıcıyım denebilir. Her salı yaptığımız Girlpower partileri çok eğlenceli geçiyor. Mutlaka deneyimlemelisiniz.

Misafirleriniz gece oradan nasıl ayrılırsa bu sizi mutlu eder?

Müşteriler ayrılırken tekrar ne zaman geleceklerini konuşuyor oluyorlar. Bu da beni çok mutlu ediyor.

Gelecek program çok daha hareketli

Mekanın bir otelin içinde olması orada konaklayan misafirler için de büyük avantaj. Bu kısım sizin işinize yarıyor mu?

Haberin Devamı

Otel müşterileri mutlaka Superjazz’da vakit geçiriyor. Superjazz’ın konukları da W Otel’de kalmayı çok seviyor. Hafta sonları şehirde tatil programımız var. Cumartesi günü otele giriş yapan konuklar, cumartesi gecesi gönüllerince eğlenip otelde konaklıyorlar. Pazar sabahı onları süper bir brunch bekliyor. Ardından SPA ve masaj ile detoks yapıp eğlenmiş ve dinlenmiş olarak otelden ayrılıyorlar.

Gün geçtikçe mekanın müdavimleri oluştu mu?

Müdavimler çok önemli sanırım işimin en sevdiğim kısmı da bu. Aynı insanları tekrar tekrar ağırlamak tarihlerini bilerek hizmet vermek çok keyifli. Biz müdavimi çok olan bir işletmeyiz, bunu da rahatlıkla söyleyebilirim.

İlkbaharda programda hangi isimleri göreceğiz ya da özel parti konseptleri olacak mı?

Bahar aylarının programını yeni hazırlıyoruz, yeni sürprizler ile misafirlerimize kaliteli müzik ve eğlence sunmaya devam edeceğiz. Meşhur konsept partilerimiz de bahar aylarında devam ediyor olacak.

Haberin Devamı