Gazete Vatan Logo

Süper beyinlerimizi ABD havada kaptı

ABD’deki yarışmalarda ödüller kazanan ve dünya 3.’lüğüyle Türkiye’ye dönen Bahçeşehir robot takımı üyeleri dünyanın en köklü üniversitelerine kabul edildi

Süper beyinlerimizi ABD havada kaptı

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi robotik takımı üyeleri, Standford, Toronto, Nort West gibi dünyanın en saygın üniversitelerine burslu olarak kabul edildi. Bu yıl ABD’de düzenlenen Dünya Robot Şampiyonası’nda 4 bin takım arasında ilk 3’e girerek ‘California Bölgesel Şampiyonluğu ve Chairman Dünya Finalistliği’ ödüllerinin sahibi olan takımın üyeleri, eğitimlerine yurt dışında devam edecek.

68 okuldan kabul gördüler

Öğrencilerden Umut Polat ve Artun Duman University Of British Columbia, Yağız Alkılıç University Of Toronto, Ali Umut Kılıç Vanderbilt University, Neval Çam Stanford University, Cem Ünüvar ise M.I.T.’den burslu yaz kampı hakkı kazanarak North Western University’i tercih etti. Okul Müdürü ve takım koçu olan Tolga Yıldız ise, Türk çocuklarına fırsat verildiğinde ortaya çıkan manzara belli. Bu öğrenciler toplamda 68 üniversiteden de burs alabilen öğrenciler. Her zaman olduğu gibi çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.