Gazete Vatan Logo

Süleyman Şah Operasyonunda kritik ayrıntı

Süleyman Şah Karakolu'ndaki Türk askerleri bölgede artan gerilim sebebiyle Türkiye'ye getirildi. Operasyonda sadece personelin değil, türbenin de nakledildiği belirtiliyor.

Uluslararası anlaşmalar çerçevesinde, türbenin güvenliğini sağlamak üzere yapılan "Şah Fırat Operasyonu" Ankara'dan gelen talimatla başladı. Başbakanlık Koordinasyonu'nda, Dışişleri ve İçişleri bakanlıkları, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından hazırlanan harekat planı uygulandı.

Ankara'nın, Şah Fırat Operasyonu'nun hazırlıklarına, artan IŞİD tehlikesine karşı 3 ay önce hız verdiği öğrenildi. Hazırlığı çok gizli yürütülen operasyonda zırhlı birliklerin yanı sıra Hava ve Kara Kuvvetleri komutanlıklarından seçilen özel birlikler yer aldı.

SÜLEYMAN ŞAH'IN NAAŞI TÜRKİYE'DE
IŞİD'in Süleyman Şah Saygı Karakolu’na saldırı için hazırlık yaptığı istihbaratı üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT dün gece ortak bir operasyon gerçekleştirdi. Dokuz saat süren operasyonla Süleyman Şah Saygı Karakolu’nda görevli askeri personelimiz ve Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazinin dedesi Süleyman Şah’ın naaşı yerinden alınarak güvenli bir bölgeye getirildi.
-->

Haberin Devamı

-->