Ruhu temizleme yöntemi ibadettir

Müslümanlığı seven ama baş örtüsü takanlara müthiş kızan, üniversite öğrencisi kızımız E. Ö.'nün uzun mektubunda, bunalım hali kendini göstermektedir

Haberin Devamı

Müslümanlığı seven ama baş örtüsü takanlara müthiş kızan, üniversite öğrencisi kızımız E. Ö.'nün uzun mektubunda, bunalım hali kendini göstermektedir. Müslümanlığı bazen sevdiğini, bazen sevmediğini bazen de Müslümanlığa karşı müthiş bir öfke duyduğunu, gördüğü bir rüyadan korkup etkilendiğini yazan kızımız, "Delirmek üzereyim. Ne olur bana bir yol gösterin" diyor.

Kızım, İslâm'a ve Müslümanlara kızmakla kendin çok şey kaybedersin. Sana bu tür davranıştan hayır gelmez. Aklını başına al, insanlara kızma, onlara karşı hoşgörülü ol. Dinin emirlerini yapamasan da saygılı ol. İntihar da çözüm değil. Hiç kimse kendisini ıslah etmeden, ruhunu temizlemeden cennete giremez. Senin ruhun nefretlerle, kinle, öfkeyle doluyken nasıl temizlenmiş olur? Ruhu temizleme yöntemi ibadettir, Allah sevgisidir. Namazdır, oruçtur. Bunları sev. Hinden geldiğince yap. İnsanlan sev, sevecen ol. O zaman rahat edersin.

İlerisini görememenin cezasını millet ödüyor
İstanbul'da Üsküdar Bağlarbaşı'ndan Zeynep Kamil'e doğru giden caddenin adı Nuhkuyusu'dur. Burada büyük değişiklikler oldu. Alt geçit yapıldı, asfalt birkaç yerinden yırtıldı, yamandı, yamalı yerlerde çökmeler oldu, yeniden yamandı, sonra yeniden asfaltlandı. Ayrıca bu caddenin hastaneye gidiş yönünün sağındaki kaldırım taşları, bundan 6-7 veya en çok bir yıl önce söküldü, yeni taşlar döşendi. Simdi tekrar o taşları söktüler.

Öğrendiğime göre Çin'den ithal edilen yapay mermerler döşediler. Nedir kardeşim bu? Siz 7-8 ay önce yenilediğiniz kaldırımı neden tekrar söküp başka taşlar döşüyorsunuz? Eğer o taşlar iyi değilse, niçin döşediniz, bu taşlan döşeseydiniz ya! Doğrusu benim bu işlere hiç aklım ermedi. Kim bilir belki bir iki yıl sonra bu kaldıranlar yeniden sökülür, bu kez altına bilmem neyin kablosu döşenir. 7-8 ay sonrasını görememenin cezası millete ödetiliyor. Aklımın erdiği bir şey var. O da İsrafın haram olduğudur.

Gerçek Müslüman asla yalan söylemez
Soru: Yalan söylediği kesinlikle bilinen bir imamın arkasında namaz kılınır mı?

Cevap: Kasten yalan söyleyen bir kimse gerçek Müslüman sayılmaz, öyle birinin arkasında namaz kılınmaz. Müslüman yalan söylemez.

DİĞER YENİ YAZILAR