Falcılığın İslam dininde yeri yoktur

SORU: Sayın hocam, bilinçli bir din adamı olarak bilgilerinizi halka kitaplarınızla sunduğunuz için sizi her zaman takdir ediyorum. Adım İrem. 20 yaşındayım

Haberin Devamı

SORU: Sayın hocam, bilinçli bir din adamı olarak bilgilerinizi halka kitaplarınızla sunduğunuz için sizi her zaman takdir ediyorum. Adım İrem. 20 yaşındayım.
Size birkaç soru sormak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

1- Meditasyon yapmak günah mı? Yani insanın ruhu bedeninden ayrılıyor ve istediği yere gidebiliyor, aynı zamanda onu rahaüatiyormuş. Eğer bu günahsa neden Uzakdoğu'da bir ibadet olarak yapıyorlar?
2- Cinleri olan bir falcı kadın tanıyorum. Ona fal baktırmam doğru olur mu?
3- Hz Muhammed (s.a.v) efendimizi rüyamda gördüm. Bunun anlamı nedir?
4- Bir Müslüman, isa'nın çarmıha gerilişini simgeleyen haç kolyeyi takabilir mi?
5- Kur'ân-ı Kerim hangi saatlerde okunmalıdır?
6- Sivilce, diş ağrısı için dualar var. Bunlar nasıl veya kaç kez okunmalıdır? O dualar gerçekten kabul oluyor mu?

ALLAH'I GÖNÜLDEN ANIN
CEVAP: l- Meditasyon yapmak, eğer Allah'ı düşünmek şeklinde ise günah değildir. Çünkü tefekkürdür. Tefekkür ibadet sayılır. Ama meditasyonla Uzakdoğu dinlerinin ayini kastediliyorsa bir Müslüman'ın mevcut şekliyle ilahi olmayan bir dinin ayinini taklit etmesi doğru değildir. Hem meditasyona ne gerek var? islâm'ın emrettiği tefekküre, zikre ne olmuş? Tefekkür yani arı düşünce, zikir yani Allah'ı gönülden anma en güzel ibadettir. Kur'ân Allah'ı düşünmeyi, O'nü çok anmayı vurguyla emreder. Ruhun ayrılması, insanın rahatlaması sorunu ise sadece bir inanıştır, insan öyle olacağını sandığı ve buna inandığı için öyle hisseder. Ruh bedenden ayrılmaz. Ayrılan ruhun üst düzeyi olan bilinçtir. Bu da meditasyonla değil, derin düşünce ve zikirle (gönülden Allah'ı anmakla) sağlanır.

İNSANI KUŞKUYA DÜŞÜRÜR
CEVAP 2- Fal baktırmak ve fala inanmak doğru değildir. Hatta Hz. Peygamber'in fala inanan kimsenin, Hz. Muhammed'e gelenleri inkâr etmiş olacağı şeklinde bir uyarısı aktarılır. Bu söz kuşkulu da olsa falcılığın İslâm'da yeri olmadığını kanıtlar. Falcılık, insanı kuşkulara düşürmekten başka bir yarar sağlamaz.
CEVAP 3- Hz. Peygamberi rüyada gören, gerçekten onu görmüştür. Çünkü şeytan, onun gerçek şekline bürünüp görüntü veremez. Siz eğer Hz. Muhammed'i görmüşseniz bu, ruhunuzun ona yakınlığını gösterir. Sizi kutlarım. Aynı zamanda bu rüya size, ona yönelmeniz ve onun hayat tarzına göre yaşamanız konusunda bir tenbihtir. Onun sünnetine göre yaşamaya çalışınız.
* Bu okuyucumun diğer üç sorusunun cevabını yarın vereceğim.

DİĞER YENİ YAZILAR