Kur’ân İncil’i doğrulamaktadır

Haberin Devamı

SORU: Bir yazınızda Peygamberimiz bize kuşlardan ibret almamızı öğütleyerek, “Onlar sabahleyin yuvalarından aç kalkar, akşamleyin tok dönerler. Öyle ise siz de rızkınızı güzel arayınız’demiştir” diye yazmışsınız. Bu sözün aslı İncil’de yer alan bir ayettir. İncil Matta

6: 26’da şöyle yazıyor: “Gökte uçan kuşlara bakın. Ne eker, ne biçer, ne de ambarlarda yiyecek biriktirirler. Göksel babanız, yine de onları doyurur. Siz, onlardan çok daha değerli değil misiniz?” (Safa Göke)

CEVAP: İncil’de bulunan birçok ayet, Peygamberimizin sözü olarak da ifade edilmiştir. Kur’ân, İncil’i doğrulamaktadır. Peygamberimiz, Hz. İsa’nın sözlerini kendi ifadesiyle anlatmış ve bu sözler hadis kitaplarına geçmiştir. Bunun örnekleri az değildir. İşte en çarpıcı örneklerden biri: Matta: 2/31-46’da Hz. İsa, kıyamette kralın, meleklerle beraber gelip tahta oturacağı ve sağında bulunanlara şöyle diyeceği anlatılır: “34. Ey sizler, Babamın mübarekleri, gelin, dünya kurulduğundan beri sizin için hazırlanmış olan melekûtu miras alın. 35. Zira aç idim bana yiyecek verdiniz, susamıştım bana içecek verdiniz, yabancıydım beni içeri aldınız. 36. Çıplaktım beni giydirdiniz, hastaydım beni aradınız, zindandaydım yanıma geldiniz. 37. O zaman salihler ona cevap verip diyecekler: Ya Rab, biz seni ne zaman aç görüp yedirdik veya susamış görüp içirdik? 38. Ve ne zaman seni yabancı görüp içeri aldık veya çıplak görüp giydirdik? 39. Ve ne zaman seni hasta veya zindanda görüp yanına geldik? 40. Kral cevap verip onlara diyecek: Doğrusu size derim: Mademki bu kardeşlerimden, şu en küçüklerinden birine yaptınız, bana yapmış oldunuz. 41. O zaman solundakilere de diyecek: Ey lanetliler, benim yanımdan iblisle onun meleklerine hazırlanmış olan ebedi ateşe gidin. 42. Çünkü açtım bana yiyecek vermediniz, susamıştım bana içecek vermediniz. 43. Yabancıydım beni içeri almadınız, çıplaktım beni giydirmediniz, hasta ve zindandaydım beni aramadınız. 44. O zaman onlar da cevap verip diyecekler: Ya Rab, seni ne vakit aç veya susamış yahut garip veya çıplak yahut hasta veya zindanda gördük de sana hizmet etmedik? 45. O zaman onlara cevap verip diyecek: Doğrusu size derim: Madem ki bu en küçüklerden birine yapmadınız, bana da yapmamış oldunuz. 46. Ve bunlar ebedi azaba fakat salihler ebedi hayata gideceklerdir.”

* DEVAM EDECEK

DİĞER YENİ YAZILAR