Ramazan orucu Kur’ân-ı Kerîm’de emredilmiştir

Haberin Devamı

* DÜNDEN DEVAM

Allah’a inanan, Peygamber’e inanan, Kur’ân’ı Allah’ın kitabı olarak kabul edip emirlerine uyan herkes Müslüman’dır. İster Ali’ye inansın ister inanmasın, ister Ebubekir’e inansın ister inanmasın... Bunlar İslâm’ın ve imanın şartı değildir. Elbette Peygamber’in Ehl-i Beyti’nden olan Ali’yi severiz ve sayarız. Fakat bu, İslâm’ın şartı değildir. Biz İslâm’ın ne olduğunu Kur’ân’dan öğreniriz. Din, sadece Kur’ân’dan öğrenilir ve Kur’ân’ın emirleri din hükümlerini oluşturur. Kimse kendi kafasından din kuralı çıkaramaz. Ramazan orucu Kur’ân’da emredilmiştir. Bakara Suresi’nin 183-185’inci ayetlerini okuyun lütfen. Orada Muharrem orucundan söz ediliyor mu? Muharrem’de

1 gün oruç tutan Ramazan’da 10 gün oruç tutmuş gibi sevap alırmış. Kim söyledi bunu? Kur’ân mı? Hayır. Hz. Muhammed mi? Hayır. Kur’ân’ın ve Hz. Muhammed’in söylemediği şey nasıl din olur? Çünkü onlardan başkasının sözü asla bizi bağlamaz.

Gerçek tarihi okuyun

İşte değerli genç, size açıkça düşüncemi söyledim. Din Kur’ân’dır. Bilgisiz insanların şuradan buradan derlenmiş sözleri din olamaz. Gerçekten Allah’ın rızasını kazanmak istiyorsan Kur’ân’ı yaşamaya çalış. Hz. Muhammed’in cem yaptığı ise uydurmadır. Peygamber’in hayatı gayet net ortada. Peygamber’in cem yaptığı yanlış anlaşılıyor sanıyorum. Cem, iki namazı bazen birlikte kılmaktır. Mesela öğleyle ikindiyi yahut akşamla yatsıyı, yolculuk veya yağmur, iş veya savaş dolayısıyla cem etmek yani birleştirerek kılmaktır. Peygamberimiz yolculuklarında ve savaş durumlarında böyle namazları birleştirmek şeklinde cem yapmıştır. Yoksa Peygamber kadın erkekleri toplayıp cem ayini yapmamıştır. Böyle bir şey olamaz. Aklı başında bir bilim adamı da böyle bir şey söylemez. Erkekler de kadınlar da ibadet için camide veya Kabe’de toplanırlardı. Lütfen gerçek tarihi, bilimsel tarihi okuyun, hurafe kitapları değil. Ne olursanız olunuz, Alevi olmanız horlanamaz. Mezhep önemli değil ama temel kitap Kur’ân’dır ve Kur’ân’ın yönetmeliği durumundaki sağlam hadislerdir (Peygamber sözleri).

DİĞER YENİ YAZILAR