Putperestliği din gösterme çabaları

Haberin Devamı

Bir okurum kendisine gönderilen bir hurafeyi yazıyor ve inanıp inanmamakta tereddüt içinde olduğunu belirtiyor. Gelen mail şöyleymiş: “Ben 13 yaşında bir kız çocuğuyum. Amansız bir hastalığa yakalandım. Doktorlar bir çare bulamadı. Şeyhler şeyhi Hz. Hüseyin’in kız kardeşi olan Hz. Zeynep’in türbesini ziyaret ettim. Orada uykuya daldım. Hz. Zeynep ağzıma su döküyordu. ‘Allah’ın izniyle iyi olacaksın’ diye müjde verdi. Bu olayı yazıp halka dağıtmamı istedi.” Daha sonra bu kız güya bu maili kime yazmışsa 13 gün sonra hep iyi olmuş(!) Okurum soruyor: “Hocam ilk başta inanmadım yani bid’at, hurafedir dedim. Ama sonra kararsız kaldım. Böyle şeylerin doğruluk payı var mı?”

Cevabım şudur: Biz bu tür yazıları pek çok gördük. Bunlar hep kalpazanların, şeytanlaşmış insanların düzenidir. Allah rızası için böyle putperestliklere inanmayın. Allah, nerede olsanız sizinle beraberdir. Size sizden yakındır. Niçin Allah’ı bırakıp da Hasan’a, Hüseyin’e, Zeynep’e yalvaracaksınız? Böyle şeylere inanmak ve bu tür yazıları dağıtmak insanın imanına zarar verir. Lütfen böyle böyle putperestlere aldanmayın. İçinize bunun gerçek olabileceği hakkında birtakım düşünceler uyanmışsa demek ki maalesef hâlâ İslâm’ın arı duru tertemiz tevhit inancı kalbinize yerleşmemiş. Size sağlam iman temenni ederim.

*****

Üzüntü sorunları çözmez

İÇİNDE bulunduğu durum nedeniyle bunalıma giren okuruma cevabımdır: Üzüntü hiçbir sorunu çözmez, daha da kötüleştirir. Allah’ın kaderine inanan üzüntüden kurtulur. Allah insanın ana yolunu çizmiştir. İnsan o yoldan yürüyüp geçer. Bu yolun düzlüğü var, yokuşu var, inişi var. Ama düzünden de yokuşundan da inişinden de memnuniyetle geçmek lazım. Yoksa insan yarı yolda kalır. Razı olan olgunlaşır. Size tevekkül tavsiye ederim. Yani Allah’a güven ve O’na dayan.

Bir işi murad etme

Olduysa inad etme

Hak’tandır o reddetme

Mevla görelim neyler

Neylerse güzel eyler.

DİĞER YENİ YAZILAR