Bördübet'te gizli bir cennet Golden Key

Bördübet Golden Key Otel, Marmaris’in Gökova Körfezi'ni gören kısmında, cennet koylardan birinde yer alıyor. Yalnızca tabiatın sesinin işitildiği, medeniyetten uzak, büyülü bir yer adeta...

Pek çoklarımız için tatile çıkmak, bütün bir yıl süren stresi, günlük hayat koşuşturmasını veya yoğun bir iş temposunu bir kenara bırakıp birkaç gün de olsa kendimize vakit ayırmak anlamını taşıyor. Bu birkaç gün boyunca da önceliklerimiz arasında dinlenmek; dinlenip bütün bir senenin yükünden kurtulmaya çalışırken de önümüzdeki seneye yetecek kadar enerji ve motivasyon depolamaya çalışmak geliyor. Hâl böyle olunca da hem bir tatilden beklediklerimiz fazlasıyla artıyor hem de hayal kırıklığı yaşamamızın olasılığı yükseliyor. Bu gibi riskleri azaltmanın en güvenilir yolu ise kuşkusuz ki deneyime dayalı tavsiyeden geçiyor. Ben de size bir seneye yetecek kadar dinleneceğiniz, yenilendiğinizi iliklerinize kadar hissedebileceğiniz huzurlu bir tatil planı tavsiye etmek istiyorum: Bördübet Golden Key.

Bördübette gizli bir cennet Golden Key

Tabiatın anlattığı masal gibi tatil

Bördübet, Datça'nın Gökova Körfezi'ni gören kısmında yer alan, şimdilik gizli kalmış, cennet koylardan biri. Adını, Almanlar’dan kaçan İngiliz askerlerinin civardaki kuş popülasyonundan etkilenerek kuş yatağı anlamına gelen "Birds Bed" koyduğu; zaman içinde yöre halkı tarafından söylene söylene de "Bördübet" hâlini aldığı ve sahiden de sahip olduğu bu harika doğaya, hem görsel hem işitsel olarak çeşit çeşit kuşun ayrı bir anlam kattığı, özel bir yer. Burayı daha da özel bir hâle getiren ve bitki örtüsünün çeşitlenmesini, çevrenin masalsı bir havaya bürünmesini sağlayan bir diğer unsur da Bördübet Deresi. Bu tatlısu deresinin ormanın içinde kıvrıla kıvrıla yolunu bularak denize kavuştuğu yer ise gerçekten görülmeye değer. Çam ağaçlarının yükseldiği, dere boyunca bambuların sıra sıra dizildiği, yalnızca tabiatın sesinin işitildiği, yalıtılmış; sanki dünyadan çok uzak bir yer, Bördübet.

Haberin Devamı

Bördübette gizli bir cennet Golden Key

Bördübet Deresi zenginliği pekiştiriyor.

Tazeliğine hasret kalınan yiyecekler sofrada

Ormanın içinde, Bördübet Deresi'nin iki yanına kurulmuş olan “Bördübet Golden Key” ise görür görmez hayran kalacağınız, böylesine masalsı bir tabiatın içinde konaklamanıza imkân sağlayan bir tesis. Kimisi derenin kenarına, kimisi ormanın yanına kurulmuş müstakil oda ve evlerden oluşan otel, tasarımının yanı sıra sunduğu imkânlarla da size, kesintisiz bir huzur vadediyor.

Haberin Devamı

Bördübet Golden Key'de, fiziksel olduğu kadar ruhsal ve zihinsel anlamda da konuklarının rahatlanması amaçlanmış. Belli ki bu üç unsura, eşit derecede gösterilen özen de onlara, ulusal ve uluslararası pek çok başarı ve haklı bir unvan sağlamış.

Yemekler ve yemeklerde kullanılan malzemeler, oldukça sağlıklı ve bir o kadar lezzetli. Yemekler ve mezeler, her gün taze olarak ve çoğu da otelin bahçesinde organik tarımla üretilen sebzeler kullanılarak hazırlanıyor. Kahvaltılarda ise henüz toplanmış domates, salatalık, biberlerin; el yapımı reçellerin, yöresel peynir çeşitlerinin yanı sıra civar köylerden getirilen bal, tereyağı, yumurta gibi taptaze yiyecekler sunuluyor. Oldukça doyurucu bulduğum bu öğünleri ise derenin kenarında yemek, sizi fazla ekmek tüketiminden de koruyor. Çünkü derenin içinde, ekmeklerinize her daim talip ördekler, kuğular, kaplumbağalar yüzüyor.

Haberin Devamı

Bördübette gizli bir cennet Golden Key

Müstakil odalarda doğayla baş başa kalıyorsunuz.

Türkiye’nin en romantik oteli

-Sevgilinizle romantik bir seyahat olabileceği gibi çoçuklarınızla da fazlasıyla eğlenebileceğiniz, güvenli bir tatil.

-Oldukça geniş ortak alanları sayesinde, oteldeki diğer konuklarla fazla karşılaşmayacağınız, sakin bir tatil.

-Uzun zamandır gürültü kirliliğine maruz kalanlar için yalnızca kuş ve dere şırıltısının hâkim olduğu, sessiz bir tatil.

-Organik beslenip spor yapıp kendinizi daha zinde hissedeceğiniz sağlıklı bir tatil.

-İyotlu deniz kokusunun tertemiz orman havasına karıştığı, nadir iklime sahip, serin bir tatil.

- Keyfinizi kaçıracak en ufak bir aksiklikle karşı karşıya gelmeyeceğiniz, risksiz bir tatil.

- Zihinsel, ruhsal ve fiziksel anlamda, tam olarak dinlenip yenileneceğiniz, özel bir tatil.

Siz de birkaç mevsimin yorgunluğunu, üzerinizden nasıl atacağınıza henüz karar veremediyseniz Bördübet Golden Key'i kaçırmayın.

DİĞER YENİ YAZILAR