Uçurumlar diyarı Norveç

Norveç fiyordları yeşilin hemen her tonunu barındıran dik yamaçları, neredeyse adım başı akan şelaleri ile çok etkileyici. Sisler içinde ilerlediğimiz fiyordun kendisi gerçekten büyüleyiciydi.

Uçurumlar diyarı Norveç

Yaz ayları boyunca dünyanın en uzun gün ve en kısa gecelerini yaşayan Norveç fiyordlarını gezmek, hele de bunu bir lüks bir geminin içinde yapmak fikrim hep olmuştu ama buna bir türlü zaman ayıramamıştım. Gemiye Amsterdam’dan bindik ve uzun bir gece yolculuğunun ardından sabaha karşı Stravanger Limanı’na yanaştık. Devasa gemimizin içinde bulunan 3 bin kişi gözünü bu limanda açtığında, dünyada bir cennet varsa oranın bu liman kenti olduğu konusunda neredeyse hem fikirdi. Gemi fiyorda girdiğinde yeşilin hemen her tonunu barındıran dik yamaçlar, neredeyse adım başı akan şelaler, sisler içinde ilerlediğimiz fiyordun kendisi gerçekten büyüleyiciydi. Gemideki yolculuk boyunca pek çok liman şehrine gittik. Aşağıda size onlardan bahsedeceğim ama gemideki yaşamdan da söz etmek istiyorum. Öncelikle gemide tüm gün boyunca hizmet veren ve aç kalmanıza asla izin vermeyen restoranlar bulunuyor. Gün boyunca güvertede güneşlenip vakit geçireceğiniz isterseniz spor yapabileceğiniz alanlar var. Tiyatro salonları, alışveriş için dükkanlar, barlar ve yalnız kalmak isterseniz kitap okuyabileceğiniz küçük özel salonlar, kafeler bulunuyor. Kısacası diyeceğim o ki, mutlaka böyle bir tatile siz de çıkın. Pişman olmayacaksınız hatta müdavimi olabilirsiniz. Ve gemi ile seyahat ederken sabaha karşı limana girerken uyanamıyorsanız bile akşam gemi limandan ayrılırken güvertede olup bu anların keyfini çıkartın.

Haberin Devamı

Biz bu yolculuk boyunca sekiz fiyord limanına uğradık. Oslo’dan sonra yaptığımız iki günlük yolculuktan sonra Amsterdam Limanı’nda bu büyülü yolculuk bitti…

Uçurumlar diyarı Norveç

Norveç’in petrol kenti Stavanger

Gecesi özellikle rıhtımı çok hareketli ve harika restoranlar var. Stavanger tarihi, kültürel açıdan da doyurucu bir kent. Tam 23 tane müzesi bulunuyor. Norveç’in dördüncü büyük kenti olan Stavanger’de 300 bine yakın kişi yaşıyor. Bu kentte gezip görebileceğiniz yerler arasında 1100’lü yılların başında inşa edilen katedral de var. Limandan çıkıldığında hemen karşınızda yükselen bu yapının adı Domkirke Breiavatnet. Stavanger’de kenti kuşbakışı görebilmek için bir panoramik tur satın alınabilir.

Haberin Devamı

Güller şehri Molde

Diğer tüm Norveç liman kentleri gibi harika manzaralara sahip Molde güller şehri olarak tanınıyor. Bu kentin sadece çiçekleri meşhur değil tabii ki. Ayrıca her yıl Temmuz’da caz festivali düzenleniyor. Burada 2 bin 407 metrelik manzara noktasından etrafı izlemek keyifli.

Lysefjord bölgesi

Sabah 08:00’den itibaren Stavanger Limanı’ndan buraya kalkan feribotlar var.

Küçük ama çekici

Çok ufak ama çok güzel bir yer. Merkeze 3 km uzaklıktaki Atlantic Ocean Park, rıhtımdan hareket edip 1 saat 15 dakika süren bot turu, Aksla-Kniven manzara noktası (418 basamakla çıkılıyor) ve Flam’ın etrafında bulunan adalar gezilip görülmesi gereken yerler arasında. Aksla Dağı’da eğer zamanınız varsa gezebileceğiniz bir yer.

Haberin Devamı

Uçurumlar diyarı Norveç

Doğa harikası bir yer

UNESCO Dünya Mirası alanı olan Geiranger, uçurumlarından şelaler akan inanılmaz güzellikte bir doğa harikası. Gemi kente yanaştığında bu şelaleri görebileceğiniz tekne turlarına mutlaka çıkmalısınız.

500 kişilik Nolden

Küçük bir kasaba ve Norveç fiyord gezisinin en kuzey noktası. Kasabanın kendinden çok çevresinde gezilip görülecek yerler var. Limanın hemen karşısındaki dükkanlardan hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

Ve Oslo...

Burada gezilecek müzeler, caddeler, alışveriş merkezleri yoğun. Akershus Kalesi, Viking Gemi Müzesi, Kon Tiki Müzesi, Hollmenkollen Kayak Kulesi ve alışveriş merkezleri bulunuyor.

Turistik köy Flam

Norveç fiyordlarının belki en ufak köylerinden biri Flam ama bir o kadar da turistik. Yılda 500 bin kişinin ziyaret ettiği söylenen Flam’dan satın alacağınız turlar ile geminin giremediği dar fiyordları gezebiliyorsunuz. Ve Flam’dan trene binerek yakın yerlerdeki köyleri, şelalaleri görebilirsiniz. Bu yolculuk çok etkileyici geçiyor.

Uçurumlar diyarı Norveç

Nasıl gidilir?

Setur Tel: 444 0 738 veya

Haberin Devamı

0 (850) 210 0 738 www.setur.com.tr

DİĞER YENİ YAZILAR