Adriyatik’te tatilin adresi Dubrovnik

Dubrovnik’te tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra örnek olabilecek bir turizm pazarlaması dikkatimi çekti. Kente her gün en büyük yolcu gemileri akın akın geliyor. Kentin içinde ise hemen her gün farklı bir aktivite yapılıyor. Eski kenti yaşayan bir mekan olarak sunmak ancak bu kadar güzel başarılabilir...

Adriyatik kıyılarının en güzel kentlerinden biri Dubrovnik. Dağlardan denize dimdik inen kayaların üzerine kurulu, bahçelerin içine saklanmış evleri, mavi ile yeşilin birbirine karıştığı berrak bir denizi ve tarihi dokusunu yaşamla buluşturmuş haliyle Dubrovnik tam da tatil yapılacak yer. Belki de bu nedenle tüm dünyanın olduğu gibi Türk turistlerinin de ilgisini çekiyor.

Dubrovnik’te kentin, eski şehir bölümü başlıbaşına zamanı durduran ve Ortaçağ’a götüren bir yer. Surlarla çevrili eski kente, Pile, Ploce, Peskarija ve Ponta kapılarından dört değişik noktadan giriliyor. 1991 yılında yaşanan savaştan sonra bozulan yapısı aslına uygun olarak yeniden yapılmış eski kentin adı Stari Grad. Şehri çevreleyen surlar üzerinde para ödeyerek (10 Euro) gezebiliyorsunuz ve buradan aslında hem Dubrovnik kıyılarını hem de surların içindeki eski kenti izleyebiliyorsunuz. Surların üzerinde bulunan kafeler de ayrıca keyif veren mekanlar. Eğer Dubrovnik’e giderseniz eski şehri çevreleyen surların üzerinde tur atmayı sakın ihmal etmeyin. Asla pişman olmayacağınız bir iki saatlik gezi sonunda kendinizi bir masal dünyasının içinde hissedeceksiniz. Surlardan indikten sonra bir kahve içip dinlenmek isterseniz eski kentin ortasından geçen ana cadde üzerindeki Orlando Kafe’ye gidin. Size sunulan mükemmel hizmet karşısında şaşıracaksınız. Kafenin garsonu sizin birgün önce içtiğiniz kahveyi, hangi kurabiyeyi beğendiğinizi bile hatırlayıp ikram etmeye çalışacak şaşırmayın. Yine aynı cadde üzerinde istediğiniz yemeği yiyebileceğiniz bir çok restoran bulacaksınız. Hatta caddeye bağlanan daracık sokakların içlerinde de belki yüzlerce kafe ve restoran bulacaksınız. Merdivenlerle kalenin yukarısına doğru yükselen kentin gizli kalmış bir çok köşesi olduğunu fark edeceksiniz.

Haberin Devamı

Deniz ürünleri taze ve ucuz

Burada insanın aklına gelebilecek en önemli yiyecet deniz ürünleri. Burada birçok restoranda deniz ürünlerinin neredeyse tümünü bulmanız mümkün. Ayrıca pizza ve makarnalar da şahane ve en önemlisi Dubrovnik şarapları günün her saatini ayrı bir şölene dönüştürebilir. Hırvatlar çok iyi şaraplar üretiyorlar. Dubrovnik’in en iyi restoranlarından biri eski kentin dışında bulunan Nautia ve diğeri de eski kentin içindeki Proto.

Haberin Devamı

Adriyatik’te tatilin adresi Dubrovnik

Alışveriş

Alışveriş açısından ucuz bir yer değil. Ancak yakın bölgelerde lavanta tarlaları olduğu için lavanta çok satılıyor ve kokusu büyüleyici. Şarap alınabilir. Mandalina reçeli de satın alabileceğiniz yerel ürünler arasında. Kentte zeytinyağı da dahil olmak üzede zeytinin her türlü ürünü mevcut.

Dubrovnik’in tarihi

Dubrovnik, bir şehir devleti olarak kurulmuş. Ancak sonrasında, Osmanlı’da dahil olmak üzere pek çok imparatorluğa vergiler ödemek durumunda kalmış. Napolyon’un ülkeyi işgaline kadar cumhuriyetle yönetilmesine rağmen sonrasında Avusturya-Macaristan monarşik rejiminin parçası haline gelmiş. 1918 yılında Yugoslavya Krallığı’na, 1945’te Yugoslavya Sosyalist Cumhuriyeti’ne katılmış. Hırvatistan’ın bağımsızlık savaşı sırasında şehir, Sırp-Karadağ kuşatmasında ise çok büyük kayıplar vermiş.

Haberin Devamı

GEZİLECEK YERLER

Lokrum Adası

Dubrovnik’e en yakın ada Lokrum’a çok rahat gidebilirsiniz. Limandan kalkan tekneler on dadika içinde adada oluyor. Adada ayrıca bir göl ve manastır da var. Kısa bir gezi için Lokrum ideal. Ada dışında kentin içinde gezip görebileceğiniz mekanlar arasında; Dubrovnik Katedrali, ST. Blaise Kilisesi, Franciscan Manastırı da bulunuyor.

Dubrovnik’e gitmek için:

Setur Tel: 444 0 738 veya 0 (850) 210 0 738 www.setur.com.tr

Adriyatik’te tatilin adresi Dubrovnik

DİĞER YENİ YAZILAR