Baltık Denizi’nin incisi RİGA

Baltık denizine kıyısı olan ülkelerden Letonya’nın başkenti Riga, bölgenin en büyük kenti olmasının dışında ülkenin eğitim ve bilim merkezi olarak da dikkat çekici. Eğer hala disko gibi yerlere gitmekten hoşlanıyorsanız ve bütün sarışınlar sizin için güzelse Riga hakkında yazılanlar sizi yanıltmaz. Sakın yanlış anlaşılmasın Riga’da güzel insanlar yok demiyorum. Sadece her Avrupa şehrinde olduğu kadar var. Bu konuyu burada kapatıp benim ilgimi çeken yanlarına geçeceğim Riga’nın.

Yürüyerek gezin

Eski Riga sokaklarında yürümek gerek. Çünkü kendinizi çok eski zamanlarda hissederek yürüyeceksiniz. Zaten tam da bu nedenle Unesco tarafından koruma altına alınmış. Art Nouveau mimarinin özel örneklerini Alberta caddesinde yürürken hayranlıkla izleyeceksiniz. Gotik tarzda yapılmış olan St. Peter Katedrali meraklısı için hayli ilgi çekici. Benim ilgimi ise kulesinden görülebilen manzara çekti. Şehirdek en iyi 2 manzaradan birini burada göreceksiniz diyebilirim.



Köprülerin trabzanlarına asılmış kilitler

Kent, Daugova nehri kıyısında yer alıyor ve çıktığınız her yüksek noktadan nehri izlemek mümkün. Ayrıca nehir kıyısındaki yolda yürüyüş yapmak veya tekne ile nehir gezisi de tadabileceğiniz keyifli alternatifler. Air Baltic ile yaptığım yolculuk sonrasında kuzey ülkelerinin yaygın otel zinciri olan Radisson Otel’de konakladım. Setur güvencesiyle gittiğim kendine özgü tarzı ile keyifli bir otel. Riga’da bulunan büyük parklarda şehirde nefes almaya yarayan ve özenle düzenlenmiş alanlar. Bu parklardaki köprülerin trabzanlarına asılmış bir çok kilit göreceksiniz. Evlenen kadınlar nikahtan hemen sonra buraya gelip üzerine eşlerinin adını yazdırdıkları asma kilitleri takıp sonra da anahtarını suya atıyorlar. Yaygın bir gelenek halini alan bu ritüele denk gelirseniz kaçırmayın.

Haberin Devamı



Bir çok ünlü sanatçı buradan çıkmış

Bir çok ünlü sanatçının çıktığı Riga bu yanı ile de Riga’lıların göğsünü kabartıyor. Wagner, Liszt, Rubinstein bu ünlü sanatçıların önde gelenleri... Dünyaca ünlü balet Baryshnikov’da bu şehirin insanlarındanmış. Gece olup da akşam yemeğinizi yedikten sonra eğlenmek istiyorsanız seçeneğinizin çok fazla olduğunu unutmayın... Yazın sıcağından şikayetçi olmadan gezebileceğiniz Riga’ya gitmenin tam zamanı olduğunu hatırlatmak isterim.

DİĞER YENİ YAZILAR