Sorrento’dan Amalfi kıyılarını keşfetmenin tadı

İtalya’nın Amalfi Sahili’nde seyahat tam bir görsel şölen. Pompei, felaketin yarattığı hayret verici bir kent. Sezar’ı büyüleyen, jet sosyeteye kucak açan Capri Adası...

Bu yılki gezi planlarınız içinde İtalya varsa ve henüz Sorrento’ya gitmemişseniz, birkaç gününüzü de Sorrento ve çevresine ayırmanızı öneririm. Plajları, tekne ve bot turlarının yanı sıra konumu itibari ile öyle bir yerde ki; Sorrento ile birlikte yakınında bulunan birçok farklı merkezi gezme şansı bulmuş olacaksınız. Sorrento, İtalya’nın güneyinde, falez kayalıkları üzerine kurulmuş Amalfi sahilinin en büyük kasabası. Amalfi kıyıları, UNESCO dünya mirasları listesinde yer alıyor. Ben Sorrento’yu kendime merkez yapıp şöyle bir rota çizdim. Sorrento’ya Napoli Havaalanı’ndan gidiliyor. Bu nedenle Napoli’ye inmişken, Napoli’den başlayıp Pompei antik kentinde tarihe daldım, oradan Sorrento yarımadasına geçtim.

Falezler arasında kıvrılarak yol alırken her köşede harika bir manzara sunan, koruma altındaki yolu izleyerek Sorrento, Positano ve Amalfi’ye kadar ulaştım. Dönüşte ise Napoli limanından kalkan bir feribot ile kendimi ünlü Capri adasının dar ve şirin sokaklarına attım.

Haberin Devamı

Sorrento ve dar sokakları
Sorrento Yarımadası‘nın merkezinin adı Piazza Tasso. Burada bulunan Corrale Sarayı ve 14. yüzyılda yapılan katedral görülmeye değer. Duomo Meydanı, kafeleri ve dükkanları ile şehrin en canlı bölgesi. Katedrali gezdikten sonra, kafelerden birinde bir keyif molası verip, keyfinizi dar sokakları dolaşarak sürdürebilirsiniz.
Ulaşım: Ben bu geziyi Napoli’den araba kiralayarak gerçekleştirdim. Sorrento küçük bir kasaba, gezmek için şehir içinde araç kullanmaya ihtiyaç duymayacaksınız, yürüyerek dar sokaklarının, meydanlarının, kafelerinin, limon ve portakal ağaçlarının kokusunun keyfini çıkarın.
Pompei ve Vezüv
Ben Napoli’den Sorrento’ya giderken, Pompei ve Vezüv Yanardağı’nı gezdim ama siz doğrudan Sorrento’ya gidip daha sonra Pompei’ye bir gün ayırabilirsiniz. Pompei kocaman antik bir şehir ve Vezüv yanardağına yaklaşık 30 dakikalık mesafede. Şehrin hazin bir hikayesi var: M.Ö. 79 yılında yanardağın püskürmesi ile Pompei şehri yok olmuş, lavlar altında kalmış.
Herkül’ün aşkı Amalfi
Positano’dan sonra rotanızı Amalfi kasabasına doğru çizebilirsiniz. Amalfi, Sorrento’nun en ucunda yer alıyor. İsmini mitolojiden almış: Herkül’ün aşık olduğu su perisi. Hüzünlü bir aşk öyküsü bu; Amalfi’nin genç yaşta ölümü ile aşkları kısa sürüyor ve Herkül bu aşkın anısına Amalfi kıyılarını inşa ediyor.
Sosyetenin gözdesi Capri
Ben yolculuğumun dönüşünde Napoli’den feribotla Capri Adası’na geçtim. Capri, minicik bir ada ama sosyetenin gözde mekânı ve dolayısıyla pahalı bir coğrafya. Adanın tamamı 11 kilometrekare. Lüks bir tatil yapmayı düşünmüyorsanız, tüm adayı keyifle gezmek için bir gün yeterli. Capri’nin ünlü kayaları Faraglioni’yi de görmeden adayı terk etmeyin derim.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR