Yağmurun yeşile dönüştüğü an Rize

Rize, yaylaları, akarsuları, ormanları, gölleri, dağları ve elbette hırçın mı hırçın Karadeniz’in sularıyla ülkemizde, tabiatın ne kadar bonkör olduğunun kanıtıdır.

Gidenler bilir, Karadeniz, özellikle de Rize, denilince akıllara hep yeşil gelir; bereketli yağmurların açıktan koyuya bütün tonlarıyla yeşile dönüştüğü bir yurttur burası. Yaylaları, akarsuları, ormanları, gölleri, dağları ve elbette hırçın mı hırçın Karadeniz’in sularıyla ülkemizde, tabiatın ne kadar bonkör olduğunun kanıtıdır adeta. İstanbul başta olmak üzere Rize’ye havayoluyla ulaşmak için Trabzon Havalimanı’nı kullanmak gerekiyor. Şehrin 70 km batısında bulunan Trabzon Havalimanı’na ise İstanbul’dan, farklı hava yolu şirketleri tarafından, günde ortalama dört sefer düzenleniyor. 1 saat 45 dakika süren uçuşun ardından varılan Trabzon’dan Rize’ye HAVAŞ, her uçuşun saatine uygun seferler düzenliyor ve bu seferlerin Hopa’ya kadar devam ediyor.

Doğal ve kültürel doku

Başta kent merkezi ve yaylalar olmak üzere Rize’de, köy evlerinden zincir otellere kadar, konaklamak için pek çok alternatif bulunsa da ben tercihinizi yaylalarda kalmaktan yana yapmanızı öneririm. Uzun yıllar önce görme şansı yakaladığım başta Ayder olmak üzere el değmemiş yaylaların şimdilerde çarpık yapılaşmadan ve insan hırsından maalesef nasibini aldığını görmek üzücü olsa da yaylalar ve çevrelerindeki doğal güzellikler, görenleri hâlâ oldukça etkiliyor.

Haberin Devamı

Yağmurun yeşile dönüştüğü an Rize

Rize’de sizi bekleyenler

Rize Kalesi, tarihî bir atmosferde, enfes bir manzaranın keyfini meşhur Rize çayı içerek çıkartabileceğiniz bir yer, uğramadan geçmeyin. Şehrin diğer önemli tarihî mekânı ise Çamlıhemşin’de bulunan Zil Kale. Yemyeşil bir doğanın ortasında bulunan Zil Kale, Rize’nin en popüler turistik yerlerinden bir diğeri ve şehir merkezine yaklaşık 15 km uzaklıkta. Ve elbette Fırtına Deresi… Fırtına Vadisi’nde dere boyunca yürüyüş ve rafting yapabileceğiniz; dere üzerine kurulan restoranlarda Karadeniz mutfağının örneklerini tadacağınız bir deneyim. Zil Kale’yi geçtikten sonra sizi bekleyen bir diğer doğal güzellik ise Palovit Şelalesi. Kaçkar Dağları Ulusal Parkı içindeki Palovit, gizli kalmış bir doğa harikası.

Nasıl Gidilir?

Web: https://www.tavport.com

Haberin Devamı

Tel: 0850 200 70 50 Email: outgoing@tav.aero

Bavulunuzda bulunsun

Hızlı kuruma teknolojisinin yanı sıra hareket özgürlüğü sunan, doğa yürüyüşlerinin vazgeçilmezi Mammut pantolon.

Uzun ve engebeli yürüyüşlerin en iyi yol arkadaşı, burkulmayı ve yorulmayı önleyerek konfor sunan Mammut sneaker.

Rize’nin eşsiz doğasını bir sırt çantasıyla keşfetmek isteyenler için anatomik yapısıyla dikkat çeken Mammut sırt çantası.

Rüzgar ve su geçirmez yapısıyla dört mevsim kullanıma uygun Mammut mont.

DİĞER YENİ YAZILAR