Bohemya’nın kalbi Prag

Dünyanın en fazla ziyaret edilen beş şehrinden biri Prag. İster bir Orta Avrupa turu ile isterseniz kendi başınıza mutlaka gidin ve görün derim.

Ne denirse densin, nasıl anlatılırsa anlatılsın, yine de hep bir tarafı eksik kalan yerlerden biridir bence Prag, görüp de beğenmeyenine rastlanmayan bir şehir. Hüzünle sevinci; sakinlikle coşkuyu; tarihle modernliği; gerçekle mistisizmi ve elbette fazlasıyla romantizmi bir arada barındıran nadir yerlerdendir; bir rüya âlemidir. “Altın Şehir”, “Şehirlerin Anası“, “Avrupa’nın Kalbi” gibi isimlerle de anılan Prag, pek çokları içinse Dünya’nın en güzel şehridir ki Prag’ı gördükten sonra bu benzetmelere, adlandırmalara siz de fazlasıyla hak vereceksiniz.

Bohemya’nın kalbi Prag

Dünya’da en fazla ziyaret edilen ilk beş şehirden biri olan Prag’ı, Orta Avrupa turu dâhilinde birkaç günlüğüne görebileceğiniz gibi yalnızca bu şehri kapsayan, bireysel bir seyahat planı da rahatlıkla yapabilirsiniz. İstanbul’dan Prag’da bulunan ve Avrupa’nın en işlek havalimanlarından biri olan Václav Havel Havalimanı’na, her gün, farklı hava yolu şirketleri tarafından, ortalama dört uçuş gerçekleştiriliyor. Aktarmasız ve yaklaşık 2,5 saat süren uçuşun ardından varılan Václav Havel, 2012’den önceki adıyla Ruzyne Havalimanı, şehrin 10 km kuzeybatısında bulunuyor. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak içinse alternatifleriniz arasında metro yok; ancak oldukça işlek ve gece de devam eden otobüsleri veya taksileri kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Savaşa rağmen Prag

Denizin ya da bir nehrin ayırdığı ve ayırırken de binbir güzellik kattığı her şehirde olduğu gibi Prag’ın da Vltava’sı şehri adeta mükâfatlandırmış. Çekya’nın en uzun nehri olan Vltava, üzerinde bulunan 18 köprüyle sanki Prag’ın boynunda bir kolye gibi. Bu köprüler arasında ise tarihi XIV. yüzyıla dayanan ve üzerinde 30 tane heykel bulunan Karl Köprüsü, hem şehrin hem de Çekya’nın sembol yapılarından biri.

Kafka’nın izinde...

Prag’da Franz Kafka’nın bir dönem yaşadığı ev olan No:22’yi ziyaret edebilirsiniz. Şehirde Kafka’nın izini sürebileceğiniz yazarın doğduğu evi; kişisel eşyalarının sergilendiği Kafka Müzesi’ni; okuduğu ve çalıştığı yerleri; gittiği kafeleri görebilirsiniz. Eski Kent bölgesinde Prag’ın ünlü meydanlarından olan Wenceslas Meydanı, bilinen adıyla Vaclav Meydanı gitmenizi tavsiye edeceğim bir diğer yer. Meydanın çevresinde ise Ulusal Müze, sanat galerileri, Aziz Vaclavheykeli, Fransisken Bahçesi, Komünizm Anıtı başta olmak üzere pek çok yapı ve keyifle çevreyi izleyip soluklanabileceğiniz kafe bulunuyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR