Sihirli bir dünya: Hindistan

Hindistan önce sizi biraz hırpalar, çokça sarsar gerçekleriyle; sonrasında ardına kadar açar kapılarını; büyüsüyle sizi sarmalar. İddiası büyüktür: Ömrün sonuna kadar akıldan çıkmamak...

Sihirli bir dünya: Hindistan

İnanç sistemlerinin şekillendirdiği, kimi zaman hayranlık kimi zaman da kaotik hisler uyandıran; karmaşayla sadeliğin, yoksullukla ihtişamın, gösterişle mütevazılığın iç içe geçtiği, adeta sihirli bir dünya Hindistan. Sihirli ve bambaşka bir dünya. Bu başkalığı ise öylesine belirgin, öylesine kendine özgü ki burada gördükleriniz ve yaşadıklarınız, yeryüzünün başka hiçbir yerinde, bir benzerinin dahi olamayacağı türden. Her köşesi farklı bir deneyim vadeden bu toprakların yolcusu olmak, hiç şüphesiz ki kolay sayılmaz. Her köşesi ayrı bir dünya olan Hindistan’ın birçok noktasına, hava yoluyla doğrudan ulaşmak mümkün olsa da en kutsal şehirlerin başında yer alan ve Hindistan’da görülmesi gereken yerlerden biri olan Varanasi için doğrudan bir uçuş bulunmuyor. Aktarmayla 12 saatten biraz daha fazla süren uçuşun ardından varılan ve şehrin kuzeyinde bulunan Lal Bahadur Shastri Uluslararası Havalimanı’ndan, Varanasi’nin merkezi, yaklaşık 25 km olsa da taksiyle bile bu mesafe bir saate yakın sürüyor.

Haberin Devamı

Varanasi’de Ganj Nehri’ni ve çevresindeki ritüelleri rahatlıkla izleyebileceğiniz; kriterleriniz doğrultusunda her bütçeye uygun konaklama imkânı bulunuyor.

Sihirli bir dünya: Hindistan

Görmeden dönmeyin

Şehirdeki bir diğer önemli Hindu tapınağı, oldukça güzel bir mimariye sahip Tulsi Manas’tır. Bu tapınağı ayrıcalıklı kılan ise Hint edebiyatının en büyük eserlerinden biri olarak düşünülen ve Hinduizm’e büyük katkısı olan epik şiir Ramcharitmanas’ın 16. yüzyılda, Tulsidas tarafından burada kaleme alınması. Dünyanın en büyük üniversitelerinden Banaras Hindu Üniversitesi’ni de ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Bunların dışında müze olarak da gezebileceğiniz Ramnagar Kalesi ve Sarnath Müzesi Varanasi’de görmeniz gereken yerlerden birkaçı.

Ölmeye gidilen eski dünya şehri Varanasi

Varanasi’de kesinlikle yapmanız gereken ilk şey Ganj Nehri’nde tekne turuna çıkmak. Bu turu da özellikle Ganj kıyısında, akşam düzenlenen törenlere denk getirmek keyifli bir deneyim olacaktır. Ghat adı verilen, Ganj Nehri’ne inen merdivenlerde düzenlenen bu törenler, çok kalabalık geçiyor. Tarihi böylesine eskilere; inanç biçimi de Budizm’e dayanan Varanasi’de, görülmesi gereken diğer yerlerin başında elbette tapınaklar geliyor. Bunlar arasında en görkemli ve en popüleri ise Kashi Vishwanath Tapınağı’dır. Tüm Hindistan’ın en ünlü tapınaklarından biri olan Kashi Vishwanath’ın bütün kubbelerinin altın kaplama olması tapınakta geniş güvenlik önlemleri alınmasına yol açmış.

Haberin Devamı

Web: https://www.tavport.com/yurtdisi-tur-arama?&_rootCategory=YD

Tel: 0850 200 70 50 Email: outgoing@tav.aero

DİĞER YENİ YAZILAR