Gazete Vatan Logo

Suç makinesi firar etti suçlusu dikenli tel çıktı

Suç makinesi firar etti suçlusu dikenli tel çıktı

Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nden firar eden Mikail Zor’un firarıyla ilgili soruşturmada cezaevi personeli beraat etti. Ceza ise 13 metre yerine 3 metre dikilen tellere kesildi.

Kandıra Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nden Kasım ayında firar eden suç makinesi Mikail Zor’un kaçışıyla ilgili açılan davada Zor’un, cezaevinin projesinden kaynaklı bir hatayı fark ederek firar ettiği belirlendiği için gardiyan ve jandarmalar hakkında beraat kararı verildi. Kandıra 1 Nolu Yüksek Güvenlikli’ F Tipi Cezaevi’nden firar eden suç makinesi Mikail Zor’un cezaevi içinden ve dışından yardım almadığı belirtilen kararda Zor’un normal yükseklik ölçüsü 13 metre olması gereken dikenli tellerin 3 metrelik yüksekliği kolayca aştığı, son olarak Kandıra yolunda bir bakkalın kamera görüntüsü takıldığı belirlendi. Zor’un firar ettiği 5 Kasım gecesi Kandıra’da F Tipi Cezaevi’nin bulunduğu bölgede sis bastırdığının belirtildiği raporda, görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğüne değinilerek,” Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nin spor salonunun çatısına çıkan Mikail Zor 3 metre yükseklikten atladı. Buradaki tel örgülerdeki eksikliği fark eden Zor, kaçarak izini kaybettirdi“ denildi. Bu rapor sonunda da cezaevi idaresine beraat kararı verildi.

Haberin Devamı

Zor’un firarından sonra cezaevinde tespit edilen proje hatası giderilirken proje hatasının sadece ilk yapılan F Tipi cezaevlerinde olduğu, yeni yapılan F Tipi cezaevlerinde benzer eksikliklere rastlanmadığı belirtildi.

Suriye'ye mi kaçtı?

Mikail Zor’un firar etmesinin ardından koğuş arkadaşı seri katil Durmuş Anuçin savcılığa ifade verdi.

Anuçin ifadesinde, Mikail Zor’u kendisine bazı hakimleri öldüreceğini söylediğini ileri sürmüştü. Bu ifade üzerine Mikail Zor’un yakalanması için operasyonlar sıklaştırılırken adı geçen hakimleri korumak için önlemler arttırıldı, adliyenin her yanına Zor’un fotoğrafları asıldı.

İstihbarat birimlerinin yaptıkları çalışmalarda ise Mikail Zor’un Suriye’ye kaçtığı tespit edildi.