Gazete Vatan Logo
Magazin Şu Korsanların yaptığına bak!

Şu Korsanların yaptığına bak!

Yeni albümüyle yeniden hayranlarıyla buluşan Volkan Konak isyan etti

19 Şubat'ta 'Mimoza' isimli son albümünü çıkaran Volkan Konak, CNNTURk'teki 'Afiş' programında, korsan ve internet yüzünden sanatçıların uğratıldığı haksızlıklara vurgu yaptı.

Konak, "Sanatın, toplumun kanadı olduğunu bilmiyor bu insanlar. Bunun başka bir izahı yok" diye konuştu. Neredeyse bir doğum sürecini andıran üretim aşaması yaşadıklarını ifade eden Volkan Konak, "Ben araba sürerken, yolda giderken doğum yapıyorum, küt çocuğumu çalıyorlar. Yahu çocuğumu küvezden kucağıma alayım bi, okşayayım! Daha albüm benim elime gelmeden gece internet siteleri patır kütür verdi" diyerek isyan etti.

Büyük bir emek haksızlığı yapıldığını söyleyen Volkan Konak, bir çok müzisyenin ya albüm yapmadığını ya da cebinden verdiği paralarla albüm yapma aşamasına geldiklerini belirterek "Son dönemde 10 tane eser peşpeşe sayamayacak duruma geldik. Şu an albüm üretilmiyor. Dolayısıyla üretim kaybı var. Belki de toplumun şu anda manevi travma yaşaması, negatif enerji yaşaması, sanatın bu kadar geriye gidişindendir" şeklinde konuştu.

"Bizim ayak dirememiz gerekir şu durumda" diyen Volkan Konak, insanların yaşadığı ekonomik sorunlar ve travmalar karşısında umutsuz olmamaları gerektiğini belirterek "Bizim gücümüz çevremiz, arkadaşlarımız var. Elbette albüm yapmaya devam edeceğiz. Ya edemeyenler? Biz bu suçu kabul edersek, bize inanan çocuklarımız ne olacak?" diyerek tepkisini ortaya koydu ve milyonlarca insanın ekmek yediği bir sektörün çökmekte olduğuna dikkat çekti.

Televizyon Gazetesi

Haberin Devamı