Gazete Vatan Logo

Su azaldı sıra gazda

Ermenek’te 18 işçinin toprak altında kaldığı kömür ocağında galerideki suyun büyük oranda boşaltıldığı ancak oksijen sıkıntısı yaşandığı belirtildi. Yoğun gaz nedeniyle işçilere ulaşılamadı.

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Pamuklu Köyü yakınlarındaki Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi’ne ait kömür ocağında salı günü meydana gelen su baskınıyla yerin 350 metre altında mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları altıncı günü geride bıraktı. AFAD Koordinasyon Merkezi’ndeki çalışmaları yürüten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Karamanlı olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, son durum ile ilgili bilgi verdi. Bakan Taner Yıldız, şu bilgileri verdi:

‘Su gitti, çamur ve balçık kapladı’

“12 bin ton suyun 4’te 3’ü çıkarıldı. 2 bin 500 - 3 bin ton civarında su kaldı. Bize 300 metrelik çalışma alanı açıldı. Suyun öncelikli bir problem olmaktan çıktığını ama yerine ara ara 1 metrelik balçık ve çamurun kapladığını gördük. Oksijen miktarının azıldığını görüyoruz. Çalışma Bakanımız oraya gireceklerin mutlaka oksijen maskesiyle girmeleri gerektiğini talimatlandırdı. MTA’nın yaptığı çalışmada üçüncü bir giriş noktasını tespit etmek için 172 metre inmeleri gerekiyordu. 150 metreye kadar geldiler. 752 koduna inmemiz gerekiyor.”

Haberin Devamı

‘Yoğun gaz var, göndermiyorlar’

Kömür ocağında su tahliyesinin ardından, gaz tahliyesi yapılacağı belirtildi. Kurtarma çalışmalarına katılanlar, yoğun gaz nedeniyle 18 işçinin bulunduğu bölüme girilemediğini söyledi. 22 yıllık madenci Mehmet Şimşir “Belli bir noktadan sonra bizi göndermiyorlar çünkü orada yoğun bir gaz var. Maskeli özel ekipler çalışıyor. Gazın tahliyesinin ardından arkadaşlarımıza ulaşılacak” dedi.