Gazete Vatan Logo

SSK ve BAĞ-KUR sorgulamaları ile prim öğrenme işlemi

SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumlarında uzun sıralar beklemeye son. Artık e-Devlet sistemi üzerinden SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemi pratik bir şekilde yapılmaktadır. SSK ve BAĞ-KUR sorgulamaları ve tüm detayları bu haberimizde!

SSK ve BAĞ-KUR sorgulamaları ile prim öğrenme işlemi

Sigortalı olarak çalışmak önemlidir. Sigortasız olarak bir işte çalışmak oldukça büyük bir suçtur. Eğer sizler de sigortasız olarak bir tanıdığınızın çalıştığını biliyorsanız bunu en kısa zamanda gerekli kurumlara bildirmeniz gerekir. Sigorta kurumları içerisinde yer alan toplamda dört farklı kurum vardır. Bu kurumlar SSK, BAĞ-KUR, Emekli Sandığı ve GSS’dir. Kurumların her biri Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında toplanmaktadır. Bu şekilde bu kurum vatandaşlara sağlık hizmeti vermektedir. Sigorta kurumları sayesinde bizler sağlık pek çok alanda çeşitli hizmetler almaktayız. Bunlardan ilki ücretsiz muayenedir. Hastanelere giderek ücretsiz şekilde doktorlardan muayene olabiliriz. İşte bu sayede de bizler kısa bir zamanda tüm sağlık masraflarımızı bu bağlı olduğumuz kurumlar sayesinde alabiliriz.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

On sekiz yaşına gelinmesinden sonra vatandaşlar çalıştıkları kurumlarda sigortalarını yaptırırlar. Bu sigorta kurumlarından sağlayacak oldukları hizmetler için ise vatandaşların öncelikle düzenli olarak primlerini ödemeleri gerekir. Prim ücretlerinin ödenmesi için de bu hizmetlerin alınması arasında büyük bir bağ vardır. Sizler prim ücretlerinizi bu şekilde düzenli öderseniz kısa sürede bu hizmetlerden kesintisiz şekilde alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Günümüzde ne yazık ki pek çok ailenin sigorta borcu vardır. Sigorta borçlarına son zamanlarda yeni bir yapılandırma yapılacağı da duyurulmuştur. Bu gibi gündelik haberleri takip ederken aynı zamanda kısa bir zaman dilimi içerisinde bizler bazen ne kadar toplam borcumuzun olduğunu merak edebiliriz. Sigorta borçlarımızın ne kadar olduğunu, en son ödeme tarihini, toplam ödenilen miktarın ne kadar olduğu konusu hakkında bilgi alınabilmesi için de SSK Bağ Kur sorgulama işlemi yapılabilir. SSK Bağ Kur sorgulama işlemi tam da bu hizmet için vardır. Ancak bu hizmetten yararlanabilmek için vatandaşların her birinin öncelikle e-Devlete üye girişi yapmaları gerekir. Tüm sigorta kurumlarının tek bir çatı altında olduğu kurum Sosyal Güvenlik Kurumudur. Bu SGK kurumuna gitmeden de bizler kısa bir zamanda SSK Bağ Kur sorgulama işlemini yapabiliriz. Bu zaman kaybının önüne geçilmesi üzerinde bizler e-Devleti kullanabilirler. E-Devlete giriş yapmak için oluşturulan şifreyi öğrenmek için de bizlerin postaneye gitmesi gerekir. Postanelere gidilerek nüfus cüzdanımız ile beraber bizler hızlı bir şekilde e-Devlete giriş için kullanacak olduğumuz şifremizi alabilirler. E-Devlete giriş yaptıktan sonra da artık bizler kendi sigorta bilgilerimizi sisteme girerek kısa bir süre zarfı içerisinde bu belirlenen SSK Bağ Kur sorgulama işlemini yapmamız gerekir. İstediğimiz tüm bilgileri de bu alandan öğrenebiliriz. Herkes bu sisteme giriş yaparak kısa bir zamanda sorgulamalarını gerçekleştirebilir.

Haberin Devamı