Gazete Vatan Logo

SSK ve BAĞ-KUR sorgulama işlemleri nereden yapılıyor?

SSK ve BAĞ-KUR mükellefleri internetten SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemiyle güncel sigorta bilgilerini öğrenebiliyor. Sigortanın en güncel durum bilgilerine dair ayrıntılı dökümler online SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemi gerçekleştirilerek alınabiliyor. Online SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemleri SGK’nın e-Devlet Kapısı hizmetleri aracılığı ile gerçekleştirilebiliyor.

SSK ve BAĞ-KUR sorgulama işlemleri nereden yapılıyor?

Türkiye’de internet altyapısı günlük yaşamın merkezinde kendisine yer buluyor. 21.yüzyıl dünyasında sürekli olarak gelişen ve insan yaşamı içerisinde ciddi bir popüler kullanım oranına ulaşan mobil akıllı cihazların interneti, insanların bulunduğu her yere ulaştırıyor olması internet kullanım oranlarında sürekli ciddi artışların yaşanmasına neden oluyor. Bu durum internet hizmetlerinin de yoğun şekilde kullanılmasına yol açan ve böylelikle de internet hizmetlerine olan yoğun ilgi bu alanda sunulan hizmet çeşitliliğinin de daha geniş kapsamlara ulaşmasına yol açıyor. Türkiye’de internet hizmetlerinin çeşitliliği kamu kurum ve kuruluşlarının sundukları kamu hizmetlerine de ulaşıyor ki bu alanda lider kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu geliyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde SSK ve BAĞ-KUR sigortası mükelleflerinin kolaylıkla SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemlerini internetten yapabilmelerini sağlamakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmetleri oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern yüzyıl teknolojik imkanlarını etkin bir şekilde kullanarak, günümüz Türkiye’sinde internet dünyasının en geniş kapsamlı kamu hizmet uygulaması ağını oluşturan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları üzerinden tüm sigorta mükelleflerinin ve emeklilerin sigorta ve emeklilik işlemlerini internetten yapabilmeleri sağlanıyor. İnternet ortamı üzerinden gerçekleştirilebilmekte olan SSK ve BAĞ-KUR sorgulama gibi işlemler, aktif sigortalılığı devam etmekte olan vatandaşların sigortalarına ilişkin olarak en güncel bilgileri öğrenebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmet uygulamalarını kullanarak 4A hizmet dökümü ve 4B hizmet dökümü bilgilerinin Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve BAĞ-KUR sigorta mükellefleri tarafından alınabilmesi için gün içerisinde sadece birkaç dakika ayrılması yeterli oluyor.

Haberin Devamı

Özellikle günümüzde evinden veya ofisinden internet erişimini bulunduğu her yerden mobil cihazlar aracılığı da yapabilen Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin ve BAĞ-KUR sigorta mükelleflerinin en güncel sigorta hizmet bilgilerini öğrenebilmelerini sağlayacak SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il ve ilçelerde bulunan merkezlerine gitmeleri zorunluluğu ortadan kalkıyor. Günümüzde aslında Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve BAĞ-KUR sigortası mükellefleri için oldukça basit bir işlem olması gereken SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemlerinin uzun sürelerde yapılmasına neden olabilen SGK müdürlüklerindeki sıra bekleme çilesi ve yoğun evrak işlemleri olmadan gerçekleştirilebilmesi e-SGK ağı hizmetleri ile sağlanıyor.

Günümüzde artık SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemi Sosyal Sigortalar Kurumu sigortası mükellefleri ve BAĞ-KUR sigortası mükellefleri tarafından günün her saatinde ve her noktadan sadece internete erişim sağlanarak gerçekleştirilebiliyor. İnternet ortamı üzerinde SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internette yer alan kamu hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya toplayan e-Devlet Kapısı üzerindeki e-SGK ağı uygulamalarıyla gerçekleştirilebiliyor. Ancak e-Devlet Kapısı üzerinden sigorta hizmet dökümünün alınabilmesi için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor. E-Devlet kimlik doğrulamasını tamamlayan SSK ve BAĞ-KUR sigortası mükellefleri SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemlerini e-Devlet Kapısı’nın e-hizmetler kategorisindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarından ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından SSK hizmet dökümü, ‘4B hizmet bilgisi’ ekranından BAĞ-KUR hizmet dökümü bilgisi kolaylıkla alınabiliyor.

Haberin Devamı