Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur hizmetlerine ait sorgulamalar internette yer alıyor!

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri ile siz de aldığınız hizmete ait bilgileri kolaylıkla edinebilirsiniz. SSK Bağ-Kur sorgulama hizmeti E-devlet sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerinin ayrıntılarını sizler için ele almuş bulunuyoruz.

SSK ve Bağ-Kur hizmetlerine ait sorgulamalar internette yer alıyor!

Çalışma hayatımız boyunca ihtiyaç duyduğumuz bazı sağlık sigortası kurumları vardır. Vatandaşların çalıştıkları yıllar boyunca bu sağlık kurumlarından almış oldukları bilgilere göre gerekli olan sigorta işlemlerini yapabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında hizmet veren SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı kurumlarının yanında aynı zamanda özel vatandaşlar için kurulan GSS kurumu da vardır. Vatandaşlar gelecek yaşamlarında ki hayatlarını garanti altına almak için kullanılan bu sağlık güvencesi kurumları sayesinde vatandaşların her biri gerekli olan bu çalışmalarını sürdürmek için yapılan çalışmalardan yararlanabilirler.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşların aktif bir şekilde kullanımda olduğu bu hizmetlerden bizler de ne zaman istersek yararlanabiliriz. Çünkü bu sağlık sigortası kurumları örneğin bizlerin hastanelerden randevu almamızı ve de ücretsiz kontrol edilebilmemizi sağlar. Bu nedenle işe başlar başlamaz aslında en önemli olan şey bu sağlık güvencemizi yaptırmaktır. Sağlık güvencesi kurumları sayesinde bizler de yapılan bu çalışmalardan yararlanmak için gerekli olan tüm hizmetlerden yararlanmak adına Sosyal Güvenlik Kurumlarına sahip olduğumuz meslekler doğrultusunda kayıt oluruz. Bu kurumlara kayıt olduktan hemen sonra bizlerin gerçekleştirmeleri gereken bazı önemli hususlar vardır. Bunlardan biri olarak da bizler sizlerin de bildiği gibi yapılan çalışmalar sonucunda emekli olabilmek ve de ücretsiz muayene olabilmek için prim öderiz. Her kurumun farklı ücretlerde primleri vardır. Her vatandaş bu prim ücretlerini ödemekte sorunludur. Aksi halde bu prim ücretleri artarak onların emekli olabilmesini engeller. Vatandaşlar belirli bir dönem çalışıp pir ücretlerini eksiksiz bir şekilde ödemeleri karşılığında bu hizmetlerden yararlanır. İşte bu nedenle gerekli olan hizmetlerden yararlanabilmeleri için bu prim ücretlerinin ödenmiş olması zorunludur. Vatandaşlık hali olarak bizler bazı durumlarda eğer bu prim ücretlerini ödemezsek SSK ve Bağ Kur sorgulaması yapmamız gerekir. SSK ve Bağ Kurs sorgulama işlemi aynı çatı altından hizmet verdiği için bu iki işlem tek başlık altında toplanarak SSK ve Bağ Kur sorgulama adını almıştır.

Haberin Devamı

SSK ve Bağ Kur sorgulama işlemini yapabilmek için bazı gerekli olan koşullar vardır. Aslında vatandaşlar bu sorgulama işlemleri için rahatlıkla Sosyal Güvenlik Kurum binasını ziyaret edebilirler. Ancak hepimiz gerekli yaşam koşullarının getirdiği çalışma mücadelesi ile ne yazık ki yeteri kadar bu kadar boş vaktimiz yoktur. Böyle olunca da SSK ve Bağ Kur sorgulama işlemi adı altında bizler işlemimiz yapmak için onca zaman kaybına uğramak istemeyiz. Sosyal Güvenlik Kurumlarında pek çok işlem yapıldığı için bizler bu işlemi daha kısa sürede nasıl yapabiliriz diye düşünürken online sorgulama işlemleri aklımıza gelir. Online şekilde hizmet veren kurumların her biri e-Devlet adı altında toplandığı için bizler de bu şekilde e-Devlet üzerinden SSK ve Bağ Kur sorgulama işlemimizi kolayca bu sistem üzerinden yapabiliriz. SSK ve Bağ Kur sorgulama işlemi için yapılan bu hizmetten ne zaman istersek yararlanabiliriz.

Haberin Devamı

Bu pratik şekilde işlem yapmamızı sağlayan e-Devlet sistemine üç farklı şekilde giriş yapabiliriz. E-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C kimlik kartı ile giriş’ bu yöntemlerden birini kullanarak sisteme girişinizi pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ardından da sistem içerisinde bulunan e-Hizmet bölümünden bizler SSK ve Bağ Kur sorgulama işlemimizin sayfasını bulabiliriz. Ödenen prim ücretleri, kimlik bilgileri, bağlı olduğunuz sağlık güvencesi kurumunu işaretleyerek tek bir tuşla SSK ve Bağ Kur sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Artık bu sayede bizler kurumlarda boşuna vakit kaybetmekten kurtulmuş oluruz. İstediğimiz zaman internet ile erişimin sağlanması koşulunda bu işlemimizi kolayca internet sisteminden gerçekleştirebiliriz.

Haberin Devamı