Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur hizmet sorgulamaları internet ortamında yer alıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu SSK ve Bağkur mükellefleri SSK Bağkur sorgulama işlemini internetten yapabiliyor. Kurumun e-SGK ağı e-Devlet Kapısı uygulamaları üzerinden SSK Bağkur sorgulama kolaylıkla uygulanabiliyor. SSK Bağkur sorgulama işlemi ile en güncel 4A-4B hizmet dökümü bilgileri öğrenilebiliyor.

SSK ve Bağ-Kur hizmet sorgulamaları internet ortamında yer alıyor!

Teknolojinin dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de yoğun olarak kullanılmaya başlandığı 21.yüzyıl Türkiye’sinde doğrultuda 2000’li yılların ortalarından bu yana internet altyapısını etkin biçimde kullanan başlıca kamu kurum ve kuruluşlarından birisi olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmetleri ile en güncel SSK-Bağkur sigorta hizmetleri dahi internetten yapılabilen SSK Bağkur sorgulama işlemi ile öğrenilebiliyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de özel sektör alanında çalışarak Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefi olan veya kendi nam ve adına çalışarak Bağkur sigortası mükellefi olan vatandaşlara güncel sigorta hizmet bilgilerini alabilmeleri konusunda çok önemli bir kolaylıkla getiren Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online SSK Bağkur sorgulama işlemi son yıllarda oldukça yoğun ve sık bir şekilde ilgi görüyor. Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojisi ile birlikte Türkiye’de toplumun önemlib ir kesimi tarafından internet altyapısının günlük yaşantı içerisinde son derece aktif şekilde kullanılıyor olması Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK ve Bağkur sigorta mükelleflerine yönelik olarak internette SSK Bağkur sorgulama işlem dönemini başlatmasına neden oluyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet ortamı üzerinde yer alan online SGK ağı uygulamaları aracılığı ile birlikte Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigorta mükellefleri tarafından sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilmekte olan online SSK Bağkur sorgulama işlemi sayesinde sigorta hizmet bilgileri çok daha kolay şekilde öğrenilebiliyor. Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin ve Bağkur sigorta mükelleflerinin internet ortamına erişim sağlayabildiği her noktadan gerçekleştirilebilmekte olan online SSK Bağkur sorgulama işlemleri ile en güncel sigorta bilgilerine birkaç dakika içerisinde ulaşabilmeleri sağlanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmetleri ile birlikte internetten yapılabilen SSK Bağkur sorgulama işlemi ile 4A ve 4B sigortasına ilişkin olarak sigorta sicil numarası, sigorta müstahaklık durumu, sigorta prim ödeme gün sayısı, sigorta hizmet süresi, sigorta ilk işe giriş tarihi, sigorta işe giriş- çıkış tarihi ve sigorta aylık prim ödeme tablosu gibi bilgilere en güncel hali ile ulaşabilmek mümkün oluyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmetleri ile sunduğu SSK Bağkur sorgulama işlemi e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabiliyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kendilerine sunulan bu online SSK Bağkur sorgulama işlemini kullanmak isteyen SSK ve Bağkur sigorta mükelleflerinin öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri ve Bağkur sigorta mükellefleri e-Devlet kimlik doğrulamasını ‘sisteme giriş’ ekranı üzerinden gerçekleştirebiliyor. Bu ekran üzerinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ ve ‘internet bankacılığı ile giriş’ şeklinde 5 farklı yüksek güvenlik giriş yönteminden birisinin kullanılması gerekiyor. Bu şekilde sistemde kimlik doğrulaması yapan SSK’lı ve Bağkur’lu ‘e-hizmetler kategorisi altında SSK hizmet dökümü için ‘4A hizmet bilgisi’, Bağkur sigorta hizmet dökümü için ‘4B hizmet bilgisi’ ekranını kullanabiliyor.

Haberin Devamı