Gazete Vatan Logo

SSK Prim Sorgulama Ve Sigorta Sorgulama İşlemleri

SSK prim sorgulama işlemleri sayesinde sigortanızı kontrol edebilirsiniz. Sigorta sorgulama ve SSK prim sorgulama işlemlerini esgm yada e devlet üzerinden yapabilirsiniz. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

SGK tarafından çalışan kişilere sağlanan güvence sayesinde hem iş verenler tarafından primler ödenerek kişilerin sigortası aktif hale gelmekte hem de kişiler çalıştıkları süre boyunca sigortanın avantajından yararlanabilmektedir. Sigortası olan kişiler için özellikle sağlık hizmetlerinden yararlanmak en çok tercih edilen durumların başında gelmektedir. Fakat sağlık hizmetlerinden düzenli bir şekilde kişilerin yararlanabilmesi için prim ödemelerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması gerekmektedir. Bu nedenle SSK prim sorgulama yaparak sigortanız hakkında detaylı bilgi almanız ve sigortanızdaki işlemleri kontrol etmeniz gerekmektedir.

SSK PRİM SORGULAMA

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

SSK SORGULAMA

SSK prim sorgulama işlemleri için SGK tarafından sunulan hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Yapacağınız işlemlerin sonrasında sigorta hizmet dökümünüz üzerinden sigortanız için yapılan tüm işlemleri görebilirsiniz. SSK prim sorgulama işlemlerini yapabilmek için iki kaynak mevcuttur. E Devlet kapısı ve E SGM hizmet ekranı üzerinden yapabileceğiniz sigorta sorgulama işlemlerinden istediğiniz siteyi seçebilir ve online olarak bilgi alabilirsiniz.

Haberin Devamı

E Devlet üzerinden sorgulama yapmak isteyenler E Devlet giriş işlemlerini ardından Sosyal Güvenlik Menüsü altında bulunan sigorta sorgulama bağlantılarını kullanabilir. E Devlet kapısını kullanmak istemeyen kişiler ise E SGM hizmet ekranına giriş yaparak ilgili hizmet sekmesinden tüm sigorta bilgilerine ulaşabilir. 2 site üzerinden de yapacağınız işlemler ile hakkında bilgi alabilmeniz kısa sürede yapacağı işlemler sonrasında gerçekleşebilmektedir.

Sigorta sorgulama ile birlikte sigorta hesabınıza en son yapılan prim ödemelerini görebilir, aylık ve yıllık bazda ne kadar prim sahibi olduğunuzu öğrenebilirsiniz. Bunun yanında ay içerisinde kaç günlük prim ödemesinin yapıldığını ve diğer detaylı bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Sigorta sorgulama hizmet dökümü, sigortanızın başladığı tarihten itibaren tüm sigorta hesabınızdaki işlemleri gösterecektir. Bu bakımdan ihtiyaç duyabileceğiniz tüm bilgilere yapacağınız sigortanız hakkındaki sorgulama işlemleri sonrasında ulaşabilirsiniz. 4A, 4B ve ya 4C fark etmeksizin, sigortası olan tüm vatandaşların sorgulama yapabilmesi mümkündür.

Haberin Devamı