Gazete Vatan Logo

SSK Prim Sorgulama İle Toplam SSK Gün Sayısı Öğrenme

SSK primsorgulama ile prim bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Toplam prim bilgileriniz için SSK prim sorgulama işlemlerini yapmak için haberdeki SSK sorgulama adımlarını takip edebilirsiniz.

SSK prim sorgulama, sigortası olan tüm çalışanların yararlanabileceği bir hizmettir. Hizmetten yararlanarak, sigortanız hakkında bilgi sahibi olabileceğinizi gibi ne zaman emekli olurum gibi uygulamalardan yararlanmak için sigorta bilgilerinize ihtiyaç duyacaksınız. Bu nedenle de sigortanız ile ilgili detaylara ulaşmakiçin online olarak SSK prim sorgulama yapmanız bilgileri edinmeniz konusunda kolaylık sağlayacaktır.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

SSK SORGULAMA

SGK tarafından sağlanan veriler ile sunulan sigorta hizmetleri farklı portallar üzerinden kullanıma sunulmuştur. Bu bakımdan gerek E Devlet gerekse de E-SGM hizmet ekranı üzerinden sigortanız ile ilgili sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Sorgulama işlemlerinizi yaparken, kimlik bilgilerinizi bilmeniz yeterli olacaktır.

E-SGM üzerinden SSK sorgulama yaparak prim bilgilerinize ulaşmak için ilk olarak E-SGM giriş ekranındaki formu doldurmanız gerekir. Formu doldurduktan sonra ise açılacakmenü üzerinden sırasıyla hizmet ve ardından 4A ya da 4B seçimini yapmanız gerekir. Böylece ekranda hizmetdökümünüz yer alacaktır. Hizmet dökümünüzdeki toplam prim bölümünden toplamda ne kadar prim olduğunu öğrenebilirsiniz. Ayrıca sadece priminiz değil, SGK hizmet dökümünde sigorta başlangıcından itibaren tüm sigorta detaylarınız yer almaktadır. Böylece ihtiyaç duyduğunuzda diğer bilgileriniz için de yine hizmet dökümünüzden yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

E Devlet üzerinden sorgulama yapmak için ise ilk olarak E Devlet üyeliği oluşturmanız gerekir. Üyelik giriş yapmadan sorgulama yapabilmeniz ve hizmetlerden yararlanmanız mümkün değildir. Bu nedenle şifre alma gibi işlemlerin ardından sisteme giriş yapmanız ve Sosyal Güvenlik Kurumu menüsü altında bulunan sigorta hizmet dökümü bağlantılarını takip etmeniz gerekir. Böylece kısa süre içerisinde E Devlet üzerinden de sigorta dökümünüze ulaşabilirsiniz.

Yapacağınız işlemler sayesinde güncel sigorta bilgilerinize ulaşacaksınız. Böylece primlerinizin ne kadar ödendiğini, düzenli ödenip ödenmediğini, toplam kazancınızı, işe giriş ve çıkış tarihlerinizi hizmet dökümü üzerinden öğrenebilirsiniz. Belirtilen SSK prim sorgulama adımlarını takip etmeniz size kolaylık sağlayacaktır.

Haberin Devamı